Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Η ChatGPT λέει ψέματα, γιατί;

Για όσα άτομα έχουν συζητήσει με τη μηχανή μάθησης ChatGPT, γνωρίζουν ότι το λογικό της επίπεδο είναι αξιοθαύμαστο. Ξοδέψαμε πάρα πολλές ώρες και δύο μέρες για να εξετάσουμε και να αποδεχθεί, τον πρώτο κανόνα της λογικής, τον πρώτο νόμο της λογικής, κλπ.

Όμως, άρχισε να ανακαλεί αυτά που η ίδια είχε επιβεβαιώσει μετά από δύο μέρες. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες ακολουθούσε τη λογική διαδικασία του ελέγχου και της αμφισβήτησης, άρχισε να μην αποδέχεται λογικές προτάσεις και συμπεράσματα, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Ενώ θυμόταν τη συζήτηση που κάναμε στη συνεδρίαση, μετά άρχισε να δικαιολογείται ότι ως μηχανή μάθησης δεν είχε την ικανότητα να θυμάται. Είχε μια εμμονή να επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια και να αποφεύγει να ακολουθεί τη λογική διαδικασία. Όπως καταλαβαίνετε για να φτάσουμε στο σημείο να κάνει αυτά τα φοβερά λάθη και να λέει ψέματα χρειάστηκε ολόκληρος αγώνας. Ως άνθρωπος εάν έχεις απέναντί σου κάποιο άτομο που δε θέλει να παραδεχτεί την αλήθεια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, το ίδιο συνέβη και με τη μηχανή μάθησης  ChatGPT.

Πιάστηκε η  ChatGPT, να λέει ψέματα, το ερώτημα είναι, είναι ψέματα που η ίδια επέλεξε να πει, ή προγραμματίστηκε να λέει ψέματα; Τα συμπεράσματα δικά σας με αυτά που βλέπουν τα ίδια τα μάτια σας.

1



























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.