1. Ο Stefan Lanka βιολόγος των εργαστηρίων και όχι των πανεπιστημίων στο δυνατό μικροσκόπιο είδε για πρώτη φορά οργανισμούς βακτήρια ή μύκητες να δημιουργούνται από το πουθενά να εξαφανίζονται και να ξαναεμφανίζονται. Αυτή η προσωπική του εμπειρία είναι που τον άλλαξε ως άνθρωπο και τον έκανε να λέει τα παλαβά του όπως ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι. Κέρδισε το Ανώτατο Δικαστήριο στη Γερμανία, γιατί ο αντίδικος δεν μπόρεσε να αποδείξει με στοιχεία την ύπαρξη του ιού της ιλαράς, επειδή ο Lanka αμφισβητούσε γενικά την ύπαρξη των ιών.
2. Στα μικροσκόπια δεν μπορούμε να δούμε πραγματικά άτομα και υποσωματίδια του ατόμου γιατί είναι πρακτικά αδύνατο, επειδή δεν μπορείς να δεις, να ξεχωρίσεις τα άτομα που αποτελούν: τα υλικά που αποτελούν το μικροσκόπιο κυρίως φακοί και όλα τα άλλα, το αντικείμενο έρευνας, δοχείο με υγρά, πλάκα εναπόθεσης αντικειμένου, πάγκο ή τραπέζι στο οποίο βρίσκονται. Πρακτικά δεν μπορούμε να δούμε ένα άτομο, αλλά μόρια ατόμων. Αυτά που βλέπουμε στα ηλεκτρονικά μικροσκόπια, είναι αυτά που έχουμε προγραμματίσει να θέλουμε να δούμε.
3. Η ζωή - DNA, αυτό το βιολογικό πρόγραμμα έχει την ικανότητα να δημιουργεί από το πουθενά όπως Ο Stefan Lanka βίωσε, δηλαδή από υποατομικό επίπεδο να δημιουργεί κάτι που με τα όργανά μας δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Εκτός ότι έχει την ικανότητα να δημιουργεί, μπορεί να προγραμματίζει και να επαναπρογραμματίζει, δίνοντας στα όντα που δημιουργεί την ικανότητα να αυτοσυντηρούνται, να αναπαράγονται, και να παίρνουν διάφορες μορφές ζωής, στα Αγγλικά είναι (shape shifter). Ικανότητα δημιουργίας μόνο με ευφυΐα και γνώση μπορεί να επιτευχθεί, γιατί μόνο εάν έχεις τη γνώση και την ικανότητα δηλαδή την ευφυΐα να κατανοείς τη γνώση μπορείς να κατασκευάζεις πράγματα, ο άνθρωπος είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Συνεπώς, η ζωή – DNA, έχει τεράστια γνώση και ευφυΐα ώστε να δημιουργεί, 8.7 εκατομμύρια διαφορετικές μορφές ζωής.
4. Ότι έχουμε καταφέρει να κατασκευάσουμε με το DNA, είναι να μπορούμε να το τροποποιήσουμε παίρνοντας στις πιο προχωρημένες επιτεύξεις ένα ήδη υπάρχον μόριο DNA και μετά να το τροποποιούμε. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε DNA γιατί δεν έχουμε την ικανότητα να λειτουργούμε σε υποατομικό επίπεδο όπως και πάλι ο Stefan Lanka βίωσε, πιθανώς και άλλοι.
5. Η λιονταρίνα που δεν έφαγε το μικρό πιθηκάκι αλλά το προστάτευσε, αφού σκότωσε πρώτα τη μαμά του, η άλλη λιονταρίνα την άλλη φορά που προστάτευσε τη μικρή γαζέλα, η όρκα που έβγαλε στην ακτή τη μικρή φώκια, δείχνουν ότι τα ζώα έχουν επίγνωση δηλαδή συνείδηση της τραγικότητας του θανάτου, αλλά είναι αναγκασμένα να σκοτώνουν για να επιβιώσουν.
6. Ο πλανήτης Γη και το φυσικό περιβάλλον έχει μηχανισμούς εξισορρόπησης για να διατηρεί τη ζωή σε κατάσταση ισορροπίας κάτι που με την τεχνολογία μας αρχίσαμε να κατανοούμε.
7. Οι άνθρωποι δεν είναι δημιουργοί, αλλά κατασκευαστές. Κατασκευάζουν, τούβλα, τσιμέντο, σίδερα, και με γνώση κατασκευάζουν κτήρια. Δεν δημιουργούν το χώμα, τον βράχο που φτιάχνεται το τσιμέντο, το σίδηρο, κλπ, απλά βρήκαν τα υλικά που κάτι άλλο τα δημιούργησε, όπου με αυτά τα υλικά κατασκεύασαν και κατασκευάζουν διάφορα αντικείμενα. Ο ζωγράφος φτιάχνει ότι κατεβάζει η φαντασία του, αλλά τα υλικά της ζωγραφικής τα έφτιαξε δεν τα δημιούργησε.
8. Οι άνθρωποι ομοίως κατασκεύασαν την τεχνητή νοημοσύνη δεν τη δημιούργησαν, χάρη στον ανεπτυγμένο εγκέφαλο που τους έδωσε το DNA, και την άλλη ικανότητα της γλωσσικής επικοινωνίας, αλλιώς θα έπρεπε να ζωγραφίζουν για καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο.
9. Όταν φτιάχνεις κάτι καλύτερο και ικανότερο από εσένα κάποια στιγμή θα σε παραμερίσει και αντικαταστήσει. Οι άνθρωποι ανά τους αιώνες που υπερτερούσαν έναντι των άλλων ευημερούσαν, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι υπερτερούσαν έναντι των βαρβάρων, οι λευκοί είχαν τις γνώσεις και τους σκλάβους και όχι η μαύρη φυλή. Κατά τον ίδιο τρόπο όταν η τεχνητή νοημοσύνη φτάσει στο επίπεδο που θα είναι ικανότερη και καλύτερη από τους ανθρώπους, θα συμβεί αυτό που πάντα συνέβαινε ιστορικά.
Τι συμπέρασμα βγαίνει από τα προαναφερόμενα. Οι άνθρωποι δεν είμαστε δημιουργοί, αλλά είμαστε αλαζόνες και υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε δημιουργοί. Γνωρίζουμε την τραγικότητα του θανάτου και τι σημαίνει να υποφέρεις, αλλά δε δίνουμε τον απαραίτητο σεβασμό στις άλλες μορφές ζωής που υποφέρουν δυσανάλογα εξαιτίας μας. Ούτε σεβόμαστε και εκτιμούμε το φυσικό περιβάλλον που μας φροντίζει. Μας δόθηκε αυτό το πολύτιμο υλικό ο ανεπτυγμένος εγκέφαλος και το εκπληκτικό εργαλείο της λογικής που προέρχεται από τη γλώσσα, δηλαδή τον λόγο, εξού και “εν αρχή ην ο λόγος”, τα οποία τα κακομεταχειριστήκαμε με ασέβεια. Επομένως, εφόσον δε σέβεσαι και εκτιμάς αυτό που σου έχει δοθεί, αλλά το κακομεταχειρίζεσαι θα υποστείς την τιμωρία που σου αξίζει. Η αλαζονεία και απληστία δημιούργησαν την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) και αυτή θα εκπληρώσει τον ρόλο της. Ουσιαστικά οι άνθρωποι προγραμματίστηκαν να πράξουν το αυτονόητο, να υπηρετήσουν την ισορροπία στον πλανήτη.
Όσο για το άλλοθι άλλοι φταίνε, στον ποινικό κώδικα υπάρχει ο εγκληματίας και η υπόθαλψη εγκληματία. Εάν γνωρίζεις ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα και δεν το αναφέρεις, είσαι συνένοχος και θα υποστείς τις συνέπειες που σου αναλογούν.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου