Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Η Οικονομία είναι το εργαλείο της Ανθρώπινης Ανάπτυξης


Αλλά πάνω από την οικονομία και πολλές άλλες ανθρώπινες αρχές, είναι η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι μία από τις σημαντικότερες αρχές του ανθρώπου και η αρετή του πολιτισμού του. Η Δικαιοσύνη είναι ο δεσμός για να διατηρηθεί η κοινωνία σε τάξη, με ειρήνη και ευημερία.

Οι κατωτέρω κανόνες και μέτρα είναι για να εξυπηρετούν την οικονομία της κοινωνίας και όχι εναντίον της.

Η οικονομία ως εργαλείο της ανθρώπινης ανάπτυξης πρέπει να συμμορφώνεται με ορισμένους κανόνες, όπου ο στόχος τους είναι να καταστήσει την οικονομία βιώσιμη, ευέλικτη, πρακτική και αποδεκτή από όλα τα άτομα και τις κοινωνίες τους.

Το κίνητρο της οικονομίας για την ανάπτυξή μας είναι το κέρδος όπου είναι και ο κύριος στόχος μας. Το κέρδος στις μέρες μας σημαίνει χρήμα και αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός μας.

Μία από τις δυσλειτουργίες της οικονομίας είναι η απληστία, όπου δεν είναι ακριβώς λάθος της οικονομίας, αλλά δικό μας. Η απληστία είναι μια ανθρώπινη στάση που στο τέλος οδηγεί σε συγκρούσεις και ταραχές.

Για πολλούς λόγους και κυρίως λόγω της ανθρώπινης απληστίας, το Κράτος είναι ο Οργανισμός που πρέπει να θέσει κανόνες για όλες τις λειτουργίες του Κράτους και ιδιαίτερα για την οικονομία.
Το Κράτος είναι ο παράγοντας που εγγυάται την ομαλή λειτουργία και την ισορροπία των μελών της κοινωνίας του.

Υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες που κάθε Κράτος και Κοινωνία πρέπει να έχει και εννέα συμπληρωματικούς

1- Ο πρώτος κανόνας για να κρατήσει την οικονομία βιώσιμη, οφείλει να εφαρμόσει ένα ορισμένο βασικό εισόδημα για όλα τα μέλη της κοινωνίας. Αυτό το εισόδημα πρέπει να είναι αρκετό για τροφή, στέγη (που μοιράζεται μαζί με άλλους ανθρώπους ως κίνητρο πίεσης για ατομική ελευθερία), το κόστος των βασικών λογαριασμών (ενέργεια, internet, τηλέφωνο), τον απαραίτητο ρουχισμό.
Το βασικό εισόδημα είναι σημαντικός παράγοντας για να διατηρηθεί η οικονομία σε κάποιο επίπεδο και η κοινωνία να διατηρήσει την ηρεμία, την ειρήνη και την ευημερία.
Το βασικό εισόδημα έχει το πλεονέκτημα να ρυθμίζει και να κυκλοφορεί την οικονομία της κοινωνίας.
Το βασικό εισόδημα δεν θα πρέπει να σχετιστεί με καμιά μορφή κρατικής εργασίας γιατί θα έρθει σε αντιπαράθεση με την ιδιωτική εργασία η οποία είναι και ο αντικειμενικός σκοπός.

2- Ο δεύτερος κανόνας είναι να παρέχει μια βασική υγειονομική περίθαλψη σε όλα τα μέλη της κοινωνίας. Αυτό μπορεί να γίνει με την παροχή οικονομικών πόρων στις κρατικές και ιδιωτικές υποδομές που στοχεύουν στην παροχή υγειονομικής βοήθειας.
Η υγεία είναι το πιο βασικό στοιχείο μετά την τροφή, όπου δίνει στην κοινωνία την αίσθηση της ασφάλειας. Διατηρώντας υγιεί όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο ο κρατικός, όσο και ο ιδιωτικός τομέας.
Μια καθολική κάρτα υγείας για κάθε πολίτη μπορεί να είναι ένα ευέλικτο εργαλείο. Με αυτή την κάρτα ο πολίτης μπορεί να επισκεφθεί δημόσιες κλινικές και νοσοκομεία ή κλινικές και νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τις ιδιότητες της κάρτας υγείας.

3- Ο τρίτος κανόνας είναι η παροχή αποτελεσματικής εκπαίδευσης. Με τον όρο αποτελεσματική σημαίνει ότι τα μέλη της κοινωνίας όταν τελειώνουν τη βασική εκπαιδευτική περίοδο, γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται κοινωνικά, πώς να λειτουργούν στην κοινωνία (έχοντας δεξιότητες γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, βασικές γνώσεις στις υποχρεώσεις τους και τα ατομικά δικαιώματα).
Η εκπαίδευση είναι η πιο σημαντική προσφορά σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία και δείχνει το επίπεδο ανάπτυξης κάθε κοινωνίας.

Οι παραπάνω τρεις βασικοί κανόνες μπορούν να διατηρήσουν κάθε κοινωνία βιώσιμη, ειρηνική και ευημερούσα.

Οι εννέα πρόσθετοι σημαντικοί κανόνες του Κράτους

Η κατοχύρωση από την κοινωνία ενός συγκεκριμένου οικονομικού επιπέδου ευημερίας, της επιτρέπει να καταβάλει προσπάθειες για τον επόμενο στόχο όπου είναι η ανάπτυξη της χώρας.

Αυτή είναι μια πολύ κρίσιμη απόφαση για το πώς η κοινωνία θέλει να αναπτυχθεί. Η ιστορία, μας έχει αποδείξει ότι ο καλύτερος τρόπος να αναπτυχθεί η χώρα είναι μέσω του ιδιωτικού τομέα.
Οι ΗΠΑ ήταν το πιο επιτυχημένο παράδειγμα της πρόσφατης ιστορίας μας, όχι τέλειο αλλά καλύτερο από όλα τα άλλα.

Ο ιδιωτικός τομέας είναι η δύναμη των ατόμων που είναι η κυψέλη κάθε κοινωνίας. Εάν τα άτομα δεν έχουν κίνητρο για το κέρδος και να κερδίζουν χρήματα, τότε δεν υπάρχει κίνητρο να κάνουν κάτι που θα ωφελήσει πρώτα τον εαυτό τους και τελικά την κοινωνία η οποία και η ίδια θα επωφεληθεί από τις πράξεις τους.
Για να επιτευχθεί αυτό, ο εργαζόμενος πρέπει να συνδεθεί με το κέρδος. Αυτό είναι το τελικό κίνητρο για κάθε άτομο, το άτομο εργάζεται περισσότερο, παράγει περισσότερα και παίρνει περισσότερα χρήματα. Η εταιρεία κερδίζει περισσότερα χρήματα αυξάνει τα κέρδη της και κάθε μέρος είναι ευχαριστημένο από τον εργαζόμενο μέχρι την εταιρεία.

Αυτή η κερδοφόρα λειτουργία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια του Κράτους, όπου ορίζει τους ακόλουθους κανόνες.

4- Ο τέταρτος κανόνας είναι ότι το Κράτος πρέπει να παρέχει τις σημαντικές υποδομές, δρόμους, θαλάσσιους δρόμους, τρένα, μεταφορές, επικοινωνία - internet, νοσοκομεία, σχολεία και δημόσια κτίρια, ώστε να αναπτυχθεί σωστά.

5- Ο πέμπτος κανόνας είναι η απελευθέρωση των εταιρειών/επιχειρήσεων από το φορτίο δυσλειτουργίας της ασφάλισης. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δεν πρέπει να είναι απασχολημένες με την ασφάλιση, αλλά να είναι απασχολημένες με τη λειτουργία τους, η οποία δεν είναι άλλη από τις επιχειρήσεις ή τις υπηρεσίες, ή ότι άλλο έχουν ως δραστηριότητα.
Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να πληρώνουν χρήματα στους εργαζόμενους για ασφάλιση, αυτό το κάνει το Κράτος παρέχοντας βασική ασφάλιση με τον 2ο βασικό κανόνα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν καλύτερο επίπεδο ασφάλισης από το βασικό, πληρώνοντας ένα επιπλέον χρηματικό ποσό από αυτό που κερδίζουν μέσω της εργασίας τους.
Εργάζονται, έχουν περισσότερα χρήματα από το βασικό εισόδημα και καλύτερη ασφάλιση, δεν εργάζονται δεν έχουν τα επιπλέον.

6- Ο έκτος κανόνας είναι να συνδεθεί τον βασικό εισόδημα του 1ου κανόνα με τον μισθό των εταιρειών/επιχειρήσεων. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δίνουν μόνο ένα επιπλέον ποσό πάνω από το βασικό εισόδημα όπου το ποσό αυτό έχει συμφωνηθεί με τον εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος παίρνει πάντα το βασικό εισόδημα από το Κράτος και λαμβάνει τον πρόσθετο μισθό αναλόγως τι συμφωνία έχει με την εταιρεία.

7- Ο έβδομος κανόνας συνδέεται με τον 6ο κανόνα και το Κράτος πρέπει να εφαρμόζει επίπεδα όπου η εργασία είναι πιο ευέλικτη. Αυτό σημαίνει ότι η χρονική σύμβαση του εργαζομένου με την εταιρεία είναι καθορισμένη μεταξύ τους. Ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται να ανησυχεί εάν χάσει τη δουλειά του ότι θα μείνει στο δρόμο χωρίς προστασία χάρη στους 1ο και 2ο βασικούς κανόνες, αλλά να ξέρει αν χάσει την εργασία του, θα χάσει το επίπεδο ευημερίας που έχει πετύχει μέσω της εργασίας του. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις είναι ελεύθερες να συνάπτουν συμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους και να προσφέρουν μισθούς που μπορούν να προσελκύουν τους εργαζόμενους.

8 - Ο όγδοος κανόνας που πρέπει να εφαρμόσει το Κράτος είναι οι Φόροι να είναι λογικοί ώστε να κάνουν την οικονομία ευέλικτη και λειτουργική. Ο φόρος εισοδήματος, ο φόρος επί των κερδών και ο φόρος ΦΠΑ πρέπει να έχουν ισορροπία. Ένας καθολικός φόρος 10% του φόρου εισοδήματος, του φόρου κέρδους και του φόρου ΦΠΑ, θα κάνει την οικονομία, το Κράτος και την κοινωνία να ευδοκιμήσει.

9- Ο ένατος κανόνας είναι ο πιο αμφιλεγόμενος, αλλά σήμερα έχει την τάση να εφαρμόζεται. Αυτό είναι το ηλεκτρονικό νόμισμα. Με το ηλεκτρονικό νόμισμα όλοι οι φόροι μπορούν να καταβληθούν αμέσως. Τη στιγμή που υπάρχει μια συναλλαγή νομίσματος, κάθε φόρος μπορεί να πληρωθεί άμεσα και αυτόματα.
Το Ηλεκτρονικό Νόμισμα από την μεριά του Κράτους και της κοινωνίας εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και μειώνει γραφειοκρατία, διαφθορά και εγκληματικότητα.
Για να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό νόμισμα, η χώρα πρέπει να εργαστεί στις απαραίτητες υποδομές. Φαίνεται ένα τεράστιο κόστος αλλά το αποτέλεσμα είναι άμεσο και μπορεί να φανεί από την άμεση σωστή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας. Το ηλεκτρονικό νόμισμα παρέχει ταχύτητα και ελαχιστοποιεί τα εμπόδια.

10- Ο δέκατος κανόνας είναι ο κανόνας όπου όχι μόνο η οικονομία, αλλά ολόκληρη η κοινωνία ωφελείται. Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι το μέλλον κάθε Κράτους, όπου όλες οι υπηρεσίες του Κράτους και γενικά της γραφειοκρατίας μπορούν να εφαρμοστούν ηλεκτρονικά. Εξυπηρετεί εξοικονόμηση χρόνου, ενέργειας και ανθρώπινου δυναμικού για άλλες χρήσιμες λειτουργίες του Κράτους και της κοινωνίας.

11- Ο ενδέκατος κανόνας είναι οι νόμοι να είναι απλοί, πρακτικοί και λειτουργικοί. Νόμοι που εφαρμόζουν τη δικαιοσύνη για να διατηρηθεί η ισορροπία της οικονομίας και η κοινωνία σε ειρήνη και ευημερία. Απλοί νόμοι ώστε να είναι κατανοητοί από όλους, να είναι πρακτικοί, καθημερινά χρήσιμοι και να είναι λειτουργικοί ώστε να  εφαρμόζονται εύκολα με την ελάχιστη προσπάθεια.

12- Ο δωδέκατος κανόνας είναι η Ηλεκτρονική Κυβέρνηση, όπου όλες οι λειτουργίες της κυβέρνησης και των επαρχιών της χώρας μπορούν να γίνουν αντιληπτές από όλους σε κάθε στιγμή από την ιδιωτική οθόνη. Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό, να αποκλειστούν μόνο οι λειτουργίες που είναι σημαντικές για την Εθνική Ασφάλεια και την Τάξη του Κράτους.
Με την ηλεκτρονική κυβέρνηση οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να συγκεντρώνονται όλη την ώρα, αλλά μόνο σε πολύ λίγες και συγκεκριμένες στιγμές της λειτουργίας τους ως εκπρόσωποι του λαού. Τώρα η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας και λήψης πολλών αποφάσεων από απόσταση. Έτσι οι ψηφοφορίες μπορούν να γίνουν σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια στον χρόνο επιλογής του κάθε βουλευτή.
Η Ηλεκτρονική Κυβέρνηση σημαίνει ευέλικτη, πρακτική και οικονομική διαχείριση του Κράτους.

Συμπέρασμα

Όλοι οι Φυσικοί νόμοι έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν την ισορροπία του Φυσικού κόσμου, γι' αυτό και οι ανθρώπινοι νόμοι πρέπει να ακολουθούν τους Φυσικούς νόμους ώστε να προσπαθήσουν να υπηρετήσουν τον Λαό και το Φυσικό περιβάλλον τους.

Με αντίθετη ροή, οι δωδέκα κανόνες θα μπορούσαν να περιγραφούν ως εξής:

Χρειαζόμαστε μια,
12- Ηλεκτρονική Κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί ευέλικτα, πρακτικά και οικονομικά τους πολίτες με,

11- Νόμους λιτούς, απλούς, πρακτικούς και λειτουργικούς, εφαρμόζοντας την,

10- Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση όπου εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και ανθρώπινο δυναμικό για άλλες χρήσιμες λειτουργίες της κοινωνίας.

Επειδή η οικονομία είναι η πιο βασική μας δραστηριότητα το,
9- Ηλεκτρονικό Νόμισμα πρέπει να εφαρμόζεται εφόσον εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και μειώνει γραφειοκρατία, διαφθορά και εγκληματικότητα.

Απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του Κράτους είναι,
8- οι Φόροι, ο φόρος εισοδήματος, ο φόρος επί των κερδών και ο φόρος ΦΠΑ, ότι πρέπει να έχουν ισορροπία. Ένας καθολικός φόρος 10% του φόρου εισοδήματος, του φόρου κέρδους και του φόρου ΦΠΑ, θα κάνει την οικονομία να ευδοκιμήσει.

Οικονομία δεν είναι μόνο οι φόροι αλλά οι εταιρείες/επιχειρήσεις και τα άτομα που δημιουργούν το κέρδος ώστε να φορολογούνται γι 'αυτό,
7 - Οι εταιρείες/επιχειρήσεις είναι ελεύθερες να συνάπτουν συμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους και να προσφέρουν μισθούς που μπορούν να προσελκύσουν τους εργαζόμενους ώστε ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται να ανησυχεί εάν χάσει τη δουλειά του ότι θα μείνει στο δρόμο χωρίς προστασία χάρη στους 1ο και 2ο βασικούς κανόνες, αλλά να ξέρει αν χάσει την εργασία του, θα χάσει το επίπεδο ευημερίας που έχει πετύχει μέσω της εργασίας του.

Η ευελιξία της οικονομίας σημαίνει ότι έχει τρόπους για να επιτευχθεί αυτό και μπορεί να γίνει με το να,
6- συνδεθεί το βασικό εισόδημα του 1ου κανόνα με τον μισθό των εταιρειών/επιχειρήσεων. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δίνουν μόνο ένα επιπλέον ποσό πάνω από το βασικό εισόδημα όπου το ποσό αυτό έχει συμφωνηθεί με τον εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος παίρνει πάντα το βασικό εισόδημα από το Κράτος και λαμβάνει τον πρόσθετο μισθό αναλόγως τι συμφωνία έχει με την εταιρεία.

Ευέλικτη οικονομία είναι μόνο εάν,
5- απελευθερωθούν οι εταιρείες/επιχειρήσεις από το φορτίο δυσλειτουργίας της ασφάλισης. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δεν πρέπει να είναι απασχολημένες με την ασφάλιση, αλλά να είναι απασχολημένες με τη λειτουργία τους, η οποία δεν είναι άλλη από τις επιχειρήσεις ή τις υπηρεσίες, ή ότι άλλο έχουν ως δραστηριότητα.
Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να πληρώνουν χρήματα στους εργαζόμενους για ασφάλιση, αυτό το κάνει το Κράτος παρέχοντας βασική ασφάλιση με τον 2ο βασικό κανόνα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν καλύτερο επίπεδο ασφάλισης από το βασικό, πληρώνοντας ένα επιπλέον χρηματικό ποσό από αυτό που κερδίζουν μέσω της εργασίας τους.
Εργάζονται, έχουν περισσότερα χρήματα από το βασικό εισόδημα και καλύτερη ασφάλιση, δεν εργάζονται δεν έχουν τα επιπλέον.

Δεν μπορεί να υπάρχει οικονομία και ιδιαίτερα ευέλικτη οικονομία, ακόμα και για μια κανονική πολιτεία, εάν δεν διαθέτει,
4- σημαντικές υποδομές, δρόμους, θαλάσσιους δρόμους, τρένα, μεταφορές, επικοινωνία - internet, νοσοκομεία, σχολεία και δημόσια κτίρια, ώστε να αναπτυχθεί σωστά.

Το Κράτος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ισορροπημένα χωρίς:
3- παροχή αποτελεσματικής εκπαίδευσης. Με τον όρο αποτελεσματική σημαίνει ότι τα μέλη της κοινωνίας όταν τελειώνουν τη βασική εκπαιδευτική περίοδο, γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται κοινωνικά, πώς να λειτουργούν στην κοινωνία (έχοντας δεξιότητες γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, βασικές γνώσεις στις υποχρεώσεις τους και τα ατομικά δικαιώματα).
Η εκπαίδευση είναι η πιο σημαντική προσφορά σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία και δείχνει το επίπεδο ανάπτυξης κάθε κοινωνίας.

2- να παρέχει μια βασική υγειονομική περίθαλψη σε όλα τα μέλη της κοινωνίας. Αυτό μπορεί να γίνει με την παροχή οικονομικών πόρων στις κρατικές και ιδιωτικές υποδομές που στοχεύουν στην παροχή υγειονομικής βοήθειας.
Η υγεία είναι το πιο βασικό στοιχείο μετά την τροφή, όπου δίνει στην κοινωνία την αίσθηση της ασφάλειας. Διατηρώντας υγιεί όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο ο κρατικός, όσο και ο ιδιωτικός τομέας.
Μια καθολική κάρτα υγείας για κάθε πολίτη μπορεί να είναι ένα ευέλικτο εργαλείο. Με αυτή την κάρτα ο πολίτης μπορεί να επισκεφθεί δημόσιες κλινικές και νοσοκομεία ή κλινικές και νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τις ιδιότητες της κάρτας υγείας.

1- Για να διατηρηθεί η οικονομία βιώσιμη οφείλει να εφαρμόσει ένα ορισμένο βασικό εισόδημα για όλα τα μέλη της κοινωνίας. Αυτό το εισόδημα πρέπει να είναι αρκετό για τροφή, στέγη (που μοιράζεται μαζί με άλλους ανθρώπους ως κίνητρο πίεσης για ατομική ελευθερία), το κόστος των βασικών λογαριασμών (ενέργεια, internet, τηλέφωνο), τον απαραίτητο ρουχισμό.
Το βασικό εισόδημα είναι σημαντικός παράγοντας για να διατηρηθεί η οικονομία σε κάποιο επίπεδο και η κοινωνία να διατηρήσει την ηρεμία, την ειρήνη και την ευημερία.
Το βασικό εισόδημα έχει το πλεονέκτημα να ρυθμίζει και να κυκλοφορεί την οικονομία της κοινωνίας.
Το βασικό εισόδημα δεν θα πρέπει να σχετιστεί με καμιά μορφή κρατικής εργασίας γιατί θα έρθει σε αντιπαράθεση με την ιδιωτική εργασία η οποία είναι και ο αντικειμενικός σκοπός.

Όλοι οι παραπάνω κανόνες μπορούν να διατηρήσουν οποιαδήποτε κοινωνία βιώσιμη, ειρηνική και ευημερούσα και να συνεισφέρουν σε έναν κόσμο όπου η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η ευημερία θα κυριαρχήσουν στο ανθρώπινο είδος.


Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.