Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Τρόποι συμπεριφοράς που κάθε κοινωνία πρέπει να διαθέτει


Υπάρχουν κάποιοι τρόποι συμπεριφοράς, που εάν η κάθε κοινωνία τους εφαρμόσει με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού συστήματος, τη συμμετοχή της κοινωνίας και της κάθε οικογένειας, τότε ο κόσμος μας θα είναι πολύ καλύτερος.

Μην κάνεις αυτό που δε θέλεις να σου κάνουνε.

1. Σεβάσου το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ζεις, ανεξάρτητα εάν διαφωνείς με τμήματά του ή το σύνολό του. Ως μέλος της κοινωνίας, εφόσον είσαι κοινωνικό ον από τη Φύση σου ως πρωτεύον θηλαστικό όπως οι πίθηκοι, περισσότερα έχεις να προσφέρεις στον εαυτό σου μέσα από τον κοινωνικό περίγυρο, παρά εάν επιλέξεις την απομόνωση. Μπορεί η διαδικασία να είναι δύσκολη και επίπονη, αλλά η ανταμοιβή που στο τέλος θα νιώσεις αξίζει!
2. Σεβασμό στη γλώσσα, θρησκεία, ιδεολογία του κάθε ανθρώπου εφόσον δε σε απειλεί και σε σέβεται.
Σεβασμό στον συνάνθρωπό σου.

Εάν έχεις προσπαθήσει τους προηγούμενους δύο κανόνες θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς, ότι ο σεβασμός ξεκινά από το ίδιο σου τον εαυτό και αντανακλάται στο κοινωνικό σου περιβάλλον. Η συνειδητοποίηση είναι μια διαδικασία που έρχεται σταδιακά μέσω της εμπειρίας και της γνώσης.
Αυτό θα σε οδηγήσει να σέβεσαι πρώτα από όλα τον ίδιο σου τον εαυτό, δηλαδή το φυσικό σου σώμα και το πνεύμα σου, τα οποία συμβάλουν στον ψυχισμό σου.
Σεβάσου τον εαυτό σου.

Προσπάθησε να βοηθάς με όποιον τρόπο μπορείς τον συνάνθρωπό σου, αυτό θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, ανεξάρτητα εάν η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που προσδοκάς. Η εκτίμηση και αυτοεκτίμηση που θα προέλθει ως ανταπόκριση, είναι ανάλογη του ανθρώπινου εξελικτικού επιπέδου του κάθε ανθρώπου και δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση του μορφωτικού επιπέδου που διαθέτει.
Αυτό το βλέπει κάποιος από την αξιοπρόσεκτη σε θαυμαστό επίπεδο ανθρώπινη συμπεριφορά, από φτωχούς και χωρίς μορφωτικό επίπεδο ανθρώπους, εάν και η μόρφωση είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας εξέλιξης.
Συνεισφορά, αλληλεγγύη, συμμετοχή.

Εμπλούτιζε συνεχώς τις γνώσεις σου, δεν έχει σημασία το αντικείμενο αλλά η προσπάθεια που κάνεις για να μάθεις κάτι καινούργιο, αυτό σε βοηθάει συνεχώς να αφομοιώνεις καινούργιες πληροφορίες που θα τις μετουσιώνεις σε γνώσεις. Η συνεχής μάθηση δε βοηθάει μόνο εσένα, βοηθά και τα άτομα που συναναστρέφεσαι, που έχεις επικοινωνία ή συναλλαγές, γιατί μαθαίνουν κάτι καινούργιο, όπου πολύ πιθανόν θα μάθεις και εσύ από κάποιο άλλο άτομο.
Η συνεχής μάθηση, είναι και συνεχής εκπαίδευση.

Μην κάνεις ανούσιες ενέργειες, όπως να μιλάς, να κάνεις άσκοπα πράγματα, εκτός εάν αυτά σε ψυχαγωγούν. Επίσης, σκέψεις που είναι αρνητικές και η ενασχόληση μαζί τους δε σου προσφέρει και δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, πρέπει να τις αποφεύγεις.
Θετικές, ουσιαστικές ενέργειες και σκέψεις.

Να τρως να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι καλά και σωματική άσκηση με μέτρο θα σε κρατά υγιή στο σώμα και στο πνεύμα.

Υπάρχει ένα ανασταλτικό συναίσθημα που λέγεται φόβος, είναι ένας φυσικός μηχανισμός που υπάρχει σε όλα τα πλάσμα και αφορά τον φόβο του πόνου και του θανάτου, το απεχθές αλλά φυσικό επακόλουθο της ζωής, το οποίο είναι πιο ανεπτυγμένο στα κοινωνικά πλάσματα όπως οι άνθρωποι, διότι δεν μπορούν μόνα τους να επιβιώσουν παρά μόνο μέσα από την ομάδα τους και το κοινωνικό σύνολο. Ο φόβος μουδιάζει, ακινητοποιεί, δημιουργεί πανικό και ότι άλλο χειρότερο μπορεί να φανταστεί κάποιο άτομο.
Εάν ακολουθείς όλους τους άλλους επτά τρόπους τότε αυτό το συναίσθημα θα ελαχιστοποιηθεί.

Δεν είσαι μόνο σου σε αυτόν τον πλανήτη, είσαι συγκάτοικος με όλα τα άλλα πλάσματα, που και αυτά προσπαθούν να ζήσουν και να επιβιώσουν όπως εσύ. Όλα τους είναι προγραμματισμένα να είναι τροφή το ένα στο άλλο, όχι από πρόθεση αλλά γιατί αυτό τους έχει ορίσει η Φύση. Εάν συνειδητοποιήσεις αυτόν τον μηχανισμό ίσως και να αλλάξεις στάση στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στο φυσικό σου περιβάλλον και τα πλάσματα του.

Οι παραπάνω τρόποι συμπεριφοράς έχουν καθολική εφαρμογή σε όλες τις κοινωνίες των ανθρώπων και είναι ανεξάρτητοι από θρησκευτικές πεποιθήσεις, δόγματα και ιδεολογίες.
Με τους 9 τρόπους συμπεριφοράς, οι άνθρωποι γίνονται περισσότερο αυτό που είναι, ΑΝΘΡΩΠΟΙ, το ον που ξεχώρισε στον Φυσικό κόσμο έχοντας αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά.
Για να γίνει συνειδητό το νόημά τους πρέπει να αναγνωστούν αρκετές φορές, κάτι που είναι ο βασικός κανόνας σε αυτό που αποκαλούμε μελέτη.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Όλα στην ζωή έχουν κόστος


Όλα στην ζωή έχουν κόστος, εφόσον οι περισσότερες πτυχές της ζωής μας σχετίζονται με αυτό που ονομάζουμε οικονομία, το οποίο μεταφράζεται σε χρήμα.
Στις σύγχρονες κοινωνίες το χρήμα είναι η απόλυτη έννοια του κόστους, μιας και εφόσον ότι κάνουν οι άνθρωποι άμεσα ή έμμεσα έχει να κάνει με το χρήμα.
Το χρήμα έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή μας, πολλές φορές να θεωρείτε από εμάς τους ίδιους τόσο σημαντικό, ώστε να παραβλέπουμε ακόμα και επιπτώσεις που έχουν δραστηριότητες απόκτησής του για την υγεία μας.

Η Υγεία που λέμε ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της ζωής μας, πάρα πολλές φορές δεν την προσέχουμε γιατί θεωρούμε ότι η υγεία είναι κάτι δεδομένο που πάντα την έχουμε και μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά, της δίνουμε σημασία και την προσέχουμε.

Οι εργασίες ή δουλειές που κάνουμε, εκτός ότι έχει κάποιο οικονομικό κόστος η διεκπεραίωσή τους, διότι θα χρησιμοποιήσουμε υποδομές, εργαλεία, θα δαπανήσουμε και προσωπική ενέργεια η οποία μεταφράζεται σε αυτό που λέμε κούραση. Η κούραση είναι σημαντικότατος παράγοντας για την καλή κατάσταση της υγείας μας, όπου υπερβολική κούραση μας φθείρει, γι’ αυτό επίσης λέμε ο καλός ύπνος και η ξεκούραση βοηθάνε στην διατήρηση της καλής υγείας.

Η σωματική υγεία δεν είναι το μόνο σημαντικό, υπάρχει και η ψυχική υγεία που δεν είναι εμφανής, αλλά οι επιπτώσεις που έχουν οι ψυχολογικές πιέσεις στην ζωή μας, πάμπολλες φορές εκδηλώνονται ως σωματικές επιδεινώνοντας ήδη προϋπάρχουσες ευαισθησίες. Συνέπειες π,χ αυτού που αποκαλούμε άγχος είναι τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Κόστος δεν υπάρχει μόνο στα αγαθά, τις υπηρεσίες και στην υγεία μας, κόστος υπάρχει και στον χρόνο, το αγαθό αυτό που είναι τόσο πολύτιμο, του οποίου το τίμημα είναι ανυπολόγιστο, διότι ο χρόνος μπορεί να αγοράζεται αλλά ποτέ δεν γυρνάει πίσω.
Ο χρόνος είναι η πιο παρεξηγημένη και παραμελημένη έννοια, αλλά ταυτόχρονα ο χρόνος είναι αυτός που καθορίζει την πορεία, δραστηριότητες, αλλαγές και όλη μας την ζωή, από παιδί, μεσήλικας, ηλικιωμένος.

Όλα στην ζωή έχουν κόστος οικονομικό, στην υγεία μας στο πως ξοδεύουμε και αξιοποιούμε τον χρόνο μας. Όμως εφόσον είμαστε καλά στην υγεία μας σε πάρα πολλά ζητήματα το τι θα κάνουμε είναι θέμα επιλογών, δικαιολογίες να μην κάνουμε κάτι άφθονες, όμως το κόστος ανά πάσα στιγμή είναι εκεί και οι επιλογές στο τι θα πράξουμε δικές μας.



Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ήθος η Απόλυτη Ανθρώπινη Αξία



Το ήθος είναι η ανθρώπινη ιδιότητα που κάνει εξαιρετικά αποδεχτό το άτομο που την κατέχει, από το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας του.
Το ήθος χαρακτηρίζει ένα άτομο ισορροπημένο το οποίο περιλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά:

Τιμιότητα
Το τίμιο άτομο δεν κλέβει κάτι που δεν του ανήκει, όμως ιστορικά υπάρχουν περιπτώσεις τίμιων ατόμων που έκλεψαν για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους που τους είχαν «ληστέψει», άλλα πιο ισχυρά άτομα από αυτούς. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι “Ο Ρομπέν των Δασών”.

Ειλικρίνεια
Το ειλικρινές άτομο δεν λέει ψέματα, παρά μόνο στις περιπτώσεις που το ψέμα του θα βοηθήσει πραγματικά κάποιο άτομο να ξεπεράσει ή να καταφέρει κάτι.

Σεβασμό
Το σεβάσμιο άτομο δεν κακολογεί, δεν υποβαθμίζει, τις θρησκευτικές, ιδεολογικές πεποιθήσεις και προσωπικές καταστάσεις άλλων ατόμων. Έχει ανεκτικότητα και κατανόηση στις συμπεριφορές των άλλων ατόμων ακόμη και αυτών που χαρακτηρίζονται προκλητικές.

Θάρρος
Το θαρραλέο άτομο δεν φοβάται να αντιμετωπίσει καταστάσεις που αξιολογούνται μεγαλύτερες των δυνατοτήτων του, για να προασπιστεί τις αξίες του.

Ισορροπία
Το ισορροπημένο άτομο είναι αυτό όπου η εμφάνιση, ο λόγος και η συμπεριφορά του εκπέμπουν κύρος και υπόληψη.

Δικαιοσύνη
Το δίκαιο άτομο είναι αυτό που με τιμιότητα, ειλικρίνεια, σεβασμό, θάρρος και ισορροπία αποδίδει έμπρακτα στα άλλα άτομα αυτά που τους αξίζουν.


Το ήθος προσδιορίζει την ηθική, την έννοια που ξεχώρισε ως ιδέα και τρόπος ζωής ιδιαίτερα στις αρχαίες κοινωνίες. Η ηθική συμπεριλήφθηκε σε όλες τις θρησκείες και ιδεολογίες, ώστε η εφαρμογή της να φέρει τα άτομα και τις κοινωνίες τους σε αρμονία και ειρήνη μεταξύ τους.

Όταν η ηθική χαλάρωνε στα άτομα και τις κοινωνίες τους τότε εμφανίζονταν βία, πόλεμοι και δυστυχία.
Το ήθος και η ηθική είναι η ισορροπία στις ανθρώπινες κοινωνίες, είναι τμήμα της εκπαίδευσης το εργαλείο με το οποίο η ανθρωπότητα διαρκώς εξελίσσεται.

Η ηθική επιβάλλεται να είναι το κορυφαίο μάθημα που πρέπει συνεχώς να διδάσκεται, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ώστε τα άτομα να συνειδητοποιούν ότι οι σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους έχουν την μεγαλύτερη αξία από όλες τις άλλες δραστηριότητές τους.

Το ήθος εξελίσσει το ανθρώπινο πνεύμα σε υψηλότερα επίπεδα αντίληψης, έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται τον κόσμο του πιο σφαιρικά και πιο ολοκληρωμένα.

Σχετικά θέματα:

Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Κοινωνία και Οικονομία


Η πολυπλοκότητα των κοινωνιών μας εξαιτίας της τεχνολογικής μας εξέλιξης σε συνδυασμό με την κοινωνική μας ανεξέλιξη, έχει κάνει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους να συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα και συγχυσμένα.
Ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό. Το χρήμα εφευρέθηκε για να εξομαλύνει τις σχέσεις συναλλαγής διαφόρων προϊόντων μεταξύ των ανθρώπων, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια στις ζωές των ανθρώπων. Έτσι αντί για να ξοδεύουν ώρες στο να συμφωνήσουν για την ανταλλαγή αυτών των διαφορετικών προϊόντων, συμφώνησαν μια συμβολική τιμή για το καθένα από αυτά ανάλογα με την αξία που τους δίνανε.
Ο σκοπός τους ήτανε να παράγουν περισσότερα αγαθά για να ζουν καλύτερα οι παραγωγοί και οι οικείοι τους.
Στην πάροδο του χρόνου έγινε αντιληπτό ότι όταν διαθέτεις περισσότερα χρήματα που ήταν το μέσο συναλλαγής έχεις περισσότερο πλούτο από ότι να τα παράγεις, γιατί χρειάζεσαι λιγότερη ενέργεια για να τα αποκτήσεις. Έτσι δημιουργήθηκε το εμπόριο.
Από το εμπόριο προήλθε μια άλλη πιο εύκολη σε κέρδος δραστηριότητα οι υπηρεσίες, αφού ο χρόνος και ο κόπος απόκτησης του κέρδους-χρήματος, είναι λιγότερος από την παραγωγή και το εμπόριο των αγαθών.
Αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με την τεχνολογική μας εξέλιξη έφτασε τις πιο προχωρημένες κοινωνίες στο να παρέχουν επί το πλείστον υπηρεσίες, να ασχολούνται με το εμπόριο και την ελάχιστη παραγωγή αγαθών, εφόσον η παραγωγή αγαθών γίνεται στις λιγότερο αναπτυγμένες κοινωνίες που συνήθως τις αποκαλούμε τρίτο κόσμο και στα μεγάλα εργοστάσια που βρίσκονται σε αυτές.
Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα όπου οι ανεπτυγμένες τεχνολογικά κοινωνίες να έχουν περισσότερους καταναλωτές από παραγωγούς, που σημαίνει ότι το χρήμα το διαθέτουν αυτοί που παρέχουν υπηρεσίες και εμπόριο, παρά οι εναπομείναντες ελάχιστοι παραγωγοί.
Οι αναπτυγμένες κοινωνίες έφτασαν και σε ένα άλλο σημείο, επειδή κορέστηκαν οι υπηρεσίες και το εμπόριο, για να διατηρήσουν τις οικονομίες τους δημιούργησαν τη «καθαρή» τάξη των καταναλωτών. Οι «καθαροί» καταναλωτές είναι αυτοί που δεν παράγουν απολύτως τίποτα, απλά καταναλώνουν για να συντηρούν το κράτος και τις κοινωνίες τους.
Αυτή είναι η τάξη  των κρατικών και δημόσιων υπαλλήλων οι οποίοι παρέχουν μόνο υπηρεσίες, των συνταξιούχων και επειδή η οικονομία έχει φτάσει σε κατάσταση κατάρρευσης, των ανέργων και λόγο έλλειψης ανθρώπινου καταναλωτικού δυναμικού, τώρα των μεταναστών και των προσφύγων. Μετανάστες και πρόσφυγες είναι οι κατηγορία των ανθρώπων που τους υποδέχεσαι στις χώρες σου, αφού πρώτα τους έχεις «βοηθήσει» να εγκαταλείψουν τις δικές τους.
Βλέπουμε ότι το μέσο συναλλαγής το χρήμα είναι πλέον ο ρυθμιστής των κοινωνιών φτάνοντας στο απόλυτο παράδοξο σε φύση και λογική, όπου το μέσο συναλλαγής να είναι πιο σημαντικό από το συναλλασσόμενο είδος αλλά και από τον συναλλασσόμενο άνθρωπο, καθώς επίσης και η κατανάλωση να είναι πιο σημαντική από την παραγωγή.
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Τελικά ο άνθρωπος πρέπει να είναι πολύ βλαμμένο ον, (βλαμμένο δηλαδή να έχει υποστεί βλάβη).









Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

H Ελληνο-Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ποτέ δεν πέθανε


Όταν το 1453 η Ελληνο-Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έφτασε στο τέλος της μετά από μια μακροχρόνια πορεία που ξεκίνησε ουσιαστικά με τον θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου το 323 π.Χ και διάρκεσε 1776 χρόνια, κανένας λογικός άνθρωπος με τις γνώσεις που έχουμε πλέον σήμερα δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ένας τεράστιος μηχανισμός πολιτισμού και εξουσίας απλά χάθηκε.

Και όντος έτσι έγινε δεν απλά χάθηκε αλλά αντιθέτως μετουσιώθηκε σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Φυσικά δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η περίφημη αναγέννηση ξεκίνησε μετά το 1453, όπου απελευθερώθηκαν οι διαφυλαγμένες για αιώνες αρχαίες γνώσεις του Ελληνισμού για να μην πέσουν στα χέρια των Μογγόλων, ξεκινώντας έτσι μια καινούργια εποχή για τον Δυτικό πολιτισμό και την ανθρωπότητα.

Όμως το 1453 δεν συνέβη έτσι απλά και τυχαία, είναι ένα αποτέλεσμα χρόνιων προσπαθειών κατάλυσης μιας αυτοκρατορίας που την λιδώρησαν εχθροί και φίλοι.
Μετά την πτώση το 400 μ.Χ της Ρώμης οι γνώσεις, ο πολιτισμός και ο πλούτος μετανάστευσαν εκτός του Βυζαντίου και σε όλες τις άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπου το Γερμανικά φύλα των Γότθων, Φράγκων κλπ εκπολιτίστηκαν, ώστε κάποια στιγμή να διεκδικήσουν την φήμη και το γόητρο της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Έτσι στα μέσα του 9 αιώνα μ.Χ δημιουργείτε από τα Γερμανικά φύλα “η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία” για να ενστερνιστεί την δόξα της Ρώμης με ένα και κύριο στόχο την κατάλυση του Βυζαντίου που τελικά το πέτυχε πρώτα με την Δ σταυροφορία το 1200 μ.Χ όπου λεηλάτησαν τον πλούτο της Πόλης και μετέπειτα με την συμμαχία τους με τους Μογγόλους Οθωμανούς.

O Βολτέρος την αποκάλεσε, ότι ούτε Αγία είναι, ούτε Ρωμαϊκή, αλλά ούτε και αυτοκρατορία.
Το τέλος της ήρθε με τους νικηφόρους πολέμους του Ναπολέοντα το 1806 μ.Χ, όπου μαζί ήρθε και η αρχή του τέλους της Γερμανικής και Οθωμανικής-Μογγολικής Αυτοκρατορίας όπου ολοκληρώθηκε με τους Α και Β παγκόσμιους πολέμους.

Γι αυτό απελευθερώθηκε η Ελλάδα μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς το 1821!

Όμως επειδή η Ελληνο-Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν και είναι ο αναμφισβήτητος κυρίαρχος του Δυτικού πολιτισμού και της ιστορίας, θέλει να επαναφέρει την ειρήνη και ευημερία σε όλη την πρώην επικράτειά της αλλά και να την επεκτείνει έτσι ώστε μια νέα Pax Romana να ανατείλει ώστε να διαρκέσει όχι πλέον μόνο αιώνες αλλά χιλιετίες.
Αυτό δεν θα συμβεί εάν οι αγκυλώσεις και τα πιθανά μελλοντικά εμπόδια δεν εξαλειφθούν μαζί με τις γενεσιουργικές αιτίες τους.
Δυστυχώς όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με ειρηνικά μέσα, όχι γιατί δεν το θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την πρωτόγονη και βίαια φύση μας.







Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Economy is the tool of Human Development



But above economy and many other human principles, is Justice. Justice is one of the most important human's principle and virtue of its civilization. Justice is the bond to keep the society in order, in peace and prosperity.

The below rules and measures are to serve the society's economy and not against it.

Economy as the tool of human development must comply certain rules, where their aim is to make economy sustainable, flexible, practical, and acceptable from all individuals and their societies.

Economy's motivation for our development is the profit where it is our major target. Profit now days means money and this is our target.

One of economy's malfunction is the greediness where it is precisely not economy's mistake but ours. Greediness is an human attitude that at the end leads to conflicts and disorder.

For many reasons and mainly because of the human greediness the State is the organization who has to set rules for all the functions of the country and especially the economy.
The State is the factor that warranty the smooth function and balance of the members of its society.

There are three basic rules each Society and State must have and ninth additional

1- The fist rule to keep the economy sustainable is to apply a certain basic income for all members of the society. This income can be enough for food, roof (shared together with other people as motivation pressure of individual freedom), cost of basic bills (energy, internet, telephone), necessary clothes.
The basic income is important factor to keep the economy to function on some level and also the society to keep calm, peaceful, and prosperous.
The basic income has the advance that regulate and circulates the society's economy.
The basic income should not be related to any form of government work because it will conflict with private work, which is the objective.

2- The second rule is to provide a basic health to all members of the society. This can be by supplying financial resources to the State and private sector infrastructures aiming to health aid.
Health is the most basic element after food, where gives the society the sense of security. By keeping healthy all members of the society can have the best results as State and as privet sector.
A universal health card to each citizen can be a flexible tool. With this card the citizen can visit public clinics and hospitals or clinics and hospitals of the privet sector according his health card properties.

3- The third rule is to provide an efficient education. By the term efficient means that the members of the society when are finish the basic education period, they know how to behave socially, how to function in the society (having knowledge skills to new technologies, basic knowledge to obligations and rights as individual).
Education is the most important supply to any human society and it shows the level of the development of each society.

The above three basic rules can keep any society sustainable, peaceful, and prosperous.

The additional ninth important rules of the State

Having the society establish a certain economical level of prosperity can put efforts to next target where it is the development of the country.

This is very crucial decision how the society wants to work. Our history has proved that the best way to develop our country is via the privet sector.
US was the most successful example of our recent history not perfect but better than everywhere else.

The privet sector is the force of the individuals the cell of each society. If the individuals do not have motive to the profit and to earn money, then there is not motivation to do anything which will benefit first themselves and finally the society that will profit from their actions.
To accomplish this the worker has to be connected with the profit. This is the ultimate motive to each person, the person works more, produce more and gets more money. The company makes more money and every body is happy the worker and the company.

This profitable function can not be achieved without the help of the State, where it sets the following rules.

4- The fourth rule is that the State has to provide the important infrastructures, roads, sea roads, trains, communication-internet, hospitals, schools and public buildings, where it can develop correct itself.

5- The fifth rule is to liberate the companies from the malfunction load of insurance. The companies they should not be busy with insurance but to be busy with their function, which is not other than business, or service,s or what ever other function have.
The companies they don't need to pay any money to the workers for insurance, this is what the State did by providing basic insurance with the 2nd basic rule. The workers they can have better level of insurance than the basic, by paying an extra amount of money from what they earn.
They work, they have more money than the basic income and better insurance, they do not work they do not have the extras.

6- The sixth rule is to connect the basic income 1st basic rule with the wages of the companies. The companies give only an extra amount above the basic income where this amount is in agreement with the worker. That means that the worker take always the basic income and gets the extra wage according the agreement with the company.

7- The seventh rule is connected with the 6th rule and the State has to apply Laws where the labor is more flexible. That means the contract of the worker with the company is free from time set. The worker don't need to worry if he loses the job, he will be at the street without protection thanks to 1st and 2nd basic rules, but to know if he lose the work, he will lose the level of prosperity has accomplish via his work. The companies are free to make contracts according their needs and to offer salaries and wages that can attract the workers.

8- The eighth rule that the State must apply are Taxes that are reasonable to make the economy flexible and operationally. The income tax, profit tax and the VAT tax must have a balance. A universal tax 10% of the income tax, profit tax and the VAT tax, will make the economy to thrive.

9- The ninth rule is the most controversial, but nowadays has the tendency to be applied. This is the Electronic Currency. With the electronic currency all the taxes can be paid at once. The moment there is a currency transaction, every tax can be payed instantly and automatically.
Electronic currency for the State and the society saves energy, and reduce corruption, bureaucracy, and criminality.
To apply electronic currency, the country has to work in the necessary infrastructures. It looks a huge cost but the result it has an immediate impact and it can be seen from the super function of the economy and society. Electronic Currency gives speed and minimize obstacles.


10- The tenth rule is the rule where not only the economy but the all society thrives. Electronic Governance is the future of each State, where all the bureaucracy services can applied electronically. It saves time, energy, and human resources for other useful functions of the society.

11- The eleventh rule is that Laws are simple, practical and functional. Laws that apply Justice to keep the economy in balance and the society in peace and prosperity. Simple  Laws to be understood by everybody, practical to have every day use, and functional to apply them easily with the minimum effort.

12- The twelve rule is Electronic Government, where all the functions of the government and provinces of the country can be seen by everyone at every time from the privet screen. Exception to this rule, only functions that are important for National Security and the Order of the State can be excluded.
With the electronic government the people of the government do not need to gather together all the time, but only in very few and specific moments of their function as people's representatives. Now technology gives the possibility remotely to communicate and to take many decisions.
Electronic Government means flexible, practical, and economical.

Conclusion

All the Natural Laws have the function to serve in balance in the Natural world, this is why the Human Laws has to follow the Natural Laws and also to try to serve the People and their Natural world.

In reverse the 12th rules could be described as follow:

We need an,
12- Electronic Government to serve flexible, practical, and economical its citizens, with,
11- Laws that are simple, practical and functional, by applying,
10- Electronic Governance where it saves time, energy, and human resources for other useful functions of the society.

Because economy is our most basic activity,
9- Electronic Currency must apply where it gives speed and minimize obstacles and mulfuncions, like bureaucracy, corruption and criminality.

Necessary for the good function of the State are,
8- Taxes the income tax, profit tax and the VAT tax must have a balance. A universal tax 10% of the income tax, profit tax and the VAT tax, will make the economy to thrive.

Economy is not only taxes but the companies and individuals who make the profit to be taxed that's why,
7- The companies are free to make contracts according their needs and to offer salaries and wages that can attract the workers, and the worker don't need to worry if he loses the job to be at the street without protection thanks to 1st and 2nd basic rules, but to know if he lose his work, he will lose the level of prosperity has accomplish via his work.

Flexible economy means that it has ways to achieve this and it can do by,
6- connect the basic income (1st basic rule) with the wages of the companies. The companies give only an extra amount above the basic income where this amount is in agreement with the worker. That means that the worker take always the basic income and gets the extra wage according the agreement with the company.

Flexible economy is only if you,
5- liberate the companies from the malfunction load of insurance. The companies they should not be busy with insurance but to be busy with their function, which is not other than business, or service,s or what ever other function have.
The companies they don't need to pay any money to the workers for insurance, this is what the State did by providing basic insurance with the (2nd basic rule). The workers they can have better level of insurance than the basic, by paying an extra amount of money from what they earn.
They work, they have more money than the basic income and better insurance, they do not work they do not have the extras.

You can not have economy and especially flexible economy and even a normal State, if you don't have 4- important infrastructures, roads, sea roads, trains, communication-internet, hospitals, schools and public buildings, where it can not develop correct itself as a State.

And we came to tree basic rules where without them the State could not function in balance.

3- To provide an efficient education. By the term efficient means that the members of the society when are finish the basic education period, they know how to behave socially, how to function in the society (having knowledge skills to new technologies, basic knowledge to obligations and rights as individual).
Education is the most important supply to any human society and it shows the level of the development of each society.

2- To provide a basic health to all members of the society. This can be by supplying financial resources to the State and private sector infrastructures aiming to health aid.
Health is the most basic element after food, where gives the society the sense of security. By keeping healthy all members of the society can have the best results as State and as privet sector.
A universal health card to each citizen can be a flexible tool. With this card the citizen can visit public clinics and hospitals or clinics and hospitals of the privet sector according his health card properties.

1- To keep the economy sustainable is to apply a certain basic income for all its members. This income can be enough for food, roof (shared together with other people as motivation pressure of individual freedom), cost of basic bills (energy, internet, telephone), necessary clothes.
The basic income is important factor to keep the economy to function on some level and also the society to keep calm, peaceful, and prosperous.
The basic income has the advance that regulate and circulates the society's economy.
The basic income should not be related to any form of government work because it will conflict with private work, which is the objective aim.

All the above rules can keep any society sustainable, peaceful, and prosperous, and to contribute to a World where Justice, Peace, and Prosperity should dominate Human kind.


Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Η Οικονομία είναι το εργαλείο της Ανθρώπινης Ανάπτυξης


Αλλά πάνω από την οικονομία και πολλές άλλες ανθρώπινες αρχές, είναι η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι μία από τις σημαντικότερες αρχές του ανθρώπου και η αρετή του πολιτισμού του. Η Δικαιοσύνη είναι ο δεσμός για να διατηρηθεί η κοινωνία σε τάξη, με ειρήνη και ευημερία.

Οι κατωτέρω κανόνες και μέτρα είναι για να εξυπηρετούν την οικονομία της κοινωνίας και όχι εναντίον της.

Η οικονομία ως εργαλείο της ανθρώπινης ανάπτυξης πρέπει να συμμορφώνεται με ορισμένους κανόνες, όπου ο στόχος τους είναι να καταστήσει την οικονομία βιώσιμη, ευέλικτη, πρακτική και αποδεκτή από όλα τα άτομα και τις κοινωνίες τους.

Το κίνητρο της οικονομίας για την ανάπτυξή μας είναι το κέρδος όπου είναι και ο κύριος στόχος μας. Το κέρδος στις μέρες μας σημαίνει χρήμα και αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός μας.

Μία από τις δυσλειτουργίες της οικονομίας είναι η απληστία, όπου δεν είναι ακριβώς λάθος της οικονομίας, αλλά δικό μας. Η απληστία είναι μια ανθρώπινη στάση που στο τέλος οδηγεί σε συγκρούσεις και ταραχές.

Για πολλούς λόγους και κυρίως λόγω της ανθρώπινης απληστίας, το Κράτος είναι ο Οργανισμός που πρέπει να θέσει κανόνες για όλες τις λειτουργίες του Κράτους και ιδιαίτερα για την οικονομία.
Το Κράτος είναι ο παράγοντας που εγγυάται την ομαλή λειτουργία και την ισορροπία των μελών της κοινωνίας του.

Υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες που κάθε Κράτος και Κοινωνία πρέπει να έχει και εννέα συμπληρωματικούς

1- Ο πρώτος κανόνας για να κρατήσει την οικονομία βιώσιμη, οφείλει να εφαρμόσει ένα ορισμένο βασικό εισόδημα για όλα τα μέλη της κοινωνίας. Αυτό το εισόδημα πρέπει να είναι αρκετό για τροφή, στέγη (που μοιράζεται μαζί με άλλους ανθρώπους ως κίνητρο πίεσης για ατομική ελευθερία), το κόστος των βασικών λογαριασμών (ενέργεια, internet, τηλέφωνο), τον απαραίτητο ρουχισμό.
Το βασικό εισόδημα είναι σημαντικός παράγοντας για να διατηρηθεί η οικονομία σε κάποιο επίπεδο και η κοινωνία να διατηρήσει την ηρεμία, την ειρήνη και την ευημερία.
Το βασικό εισόδημα έχει το πλεονέκτημα να ρυθμίζει και να κυκλοφορεί την οικονομία της κοινωνίας.
Το βασικό εισόδημα δεν θα πρέπει να σχετιστεί με καμιά μορφή κρατικής εργασίας γιατί θα έρθει σε αντιπαράθεση με την ιδιωτική εργασία η οποία είναι και ο αντικειμενικός σκοπός.

2- Ο δεύτερος κανόνας είναι να παρέχει μια βασική υγειονομική περίθαλψη σε όλα τα μέλη της κοινωνίας. Αυτό μπορεί να γίνει με την παροχή οικονομικών πόρων στις κρατικές και ιδιωτικές υποδομές που στοχεύουν στην παροχή υγειονομικής βοήθειας.
Η υγεία είναι το πιο βασικό στοιχείο μετά την τροφή, όπου δίνει στην κοινωνία την αίσθηση της ασφάλειας. Διατηρώντας υγιεί όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο ο κρατικός, όσο και ο ιδιωτικός τομέας.
Μια καθολική κάρτα υγείας για κάθε πολίτη μπορεί να είναι ένα ευέλικτο εργαλείο. Με αυτή την κάρτα ο πολίτης μπορεί να επισκεφθεί δημόσιες κλινικές και νοσοκομεία ή κλινικές και νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τις ιδιότητες της κάρτας υγείας.

3- Ο τρίτος κανόνας είναι η παροχή αποτελεσματικής εκπαίδευσης. Με τον όρο αποτελεσματική σημαίνει ότι τα μέλη της κοινωνίας όταν τελειώνουν τη βασική εκπαιδευτική περίοδο, γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται κοινωνικά, πώς να λειτουργούν στην κοινωνία (έχοντας δεξιότητες γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, βασικές γνώσεις στις υποχρεώσεις τους και τα ατομικά δικαιώματα).
Η εκπαίδευση είναι η πιο σημαντική προσφορά σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία και δείχνει το επίπεδο ανάπτυξης κάθε κοινωνίας.

Οι παραπάνω τρεις βασικοί κανόνες μπορούν να διατηρήσουν κάθε κοινωνία βιώσιμη, ειρηνική και ευημερούσα.

Οι εννέα πρόσθετοι σημαντικοί κανόνες του Κράτους

Η κατοχύρωση από την κοινωνία ενός συγκεκριμένου οικονομικού επιπέδου ευημερίας, της επιτρέπει να καταβάλει προσπάθειες για τον επόμενο στόχο όπου είναι η ανάπτυξη της χώρας.

Αυτή είναι μια πολύ κρίσιμη απόφαση για το πώς η κοινωνία θέλει να αναπτυχθεί. Η ιστορία, μας έχει αποδείξει ότι ο καλύτερος τρόπος να αναπτυχθεί η χώρα είναι μέσω του ιδιωτικού τομέα.
Οι ΗΠΑ ήταν το πιο επιτυχημένο παράδειγμα της πρόσφατης ιστορίας μας, όχι τέλειο αλλά καλύτερο από όλα τα άλλα.

Ο ιδιωτικός τομέας είναι η δύναμη των ατόμων που είναι η κυψέλη κάθε κοινωνίας. Εάν τα άτομα δεν έχουν κίνητρο για το κέρδος και να κερδίζουν χρήματα, τότε δεν υπάρχει κίνητρο να κάνουν κάτι που θα ωφελήσει πρώτα τον εαυτό τους και τελικά την κοινωνία η οποία και η ίδια θα επωφεληθεί από τις πράξεις τους.
Για να επιτευχθεί αυτό, ο εργαζόμενος πρέπει να συνδεθεί με το κέρδος. Αυτό είναι το τελικό κίνητρο για κάθε άτομο, το άτομο εργάζεται περισσότερο, παράγει περισσότερα και παίρνει περισσότερα χρήματα. Η εταιρεία κερδίζει περισσότερα χρήματα αυξάνει τα κέρδη της και κάθε μέρος είναι ευχαριστημένο από τον εργαζόμενο μέχρι την εταιρεία.

Αυτή η κερδοφόρα λειτουργία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια του Κράτους, όπου ορίζει τους ακόλουθους κανόνες.

4- Ο τέταρτος κανόνας είναι ότι το Κράτος πρέπει να παρέχει τις σημαντικές υποδομές, δρόμους, θαλάσσιους δρόμους, τρένα, μεταφορές, επικοινωνία - internet, νοσοκομεία, σχολεία και δημόσια κτίρια, ώστε να αναπτυχθεί σωστά.

5- Ο πέμπτος κανόνας είναι η απελευθέρωση των εταιρειών/επιχειρήσεων από το φορτίο δυσλειτουργίας της ασφάλισης. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δεν πρέπει να είναι απασχολημένες με την ασφάλιση, αλλά να είναι απασχολημένες με τη λειτουργία τους, η οποία δεν είναι άλλη από τις επιχειρήσεις ή τις υπηρεσίες, ή ότι άλλο έχουν ως δραστηριότητα.
Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να πληρώνουν χρήματα στους εργαζόμενους για ασφάλιση, αυτό το κάνει το Κράτος παρέχοντας βασική ασφάλιση με τον 2ο βασικό κανόνα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν καλύτερο επίπεδο ασφάλισης από το βασικό, πληρώνοντας ένα επιπλέον χρηματικό ποσό από αυτό που κερδίζουν μέσω της εργασίας τους.
Εργάζονται, έχουν περισσότερα χρήματα από το βασικό εισόδημα και καλύτερη ασφάλιση, δεν εργάζονται δεν έχουν τα επιπλέον.

6- Ο έκτος κανόνας είναι να συνδεθεί τον βασικό εισόδημα του 1ου κανόνα με τον μισθό των εταιρειών/επιχειρήσεων. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δίνουν μόνο ένα επιπλέον ποσό πάνω από το βασικό εισόδημα όπου το ποσό αυτό έχει συμφωνηθεί με τον εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος παίρνει πάντα το βασικό εισόδημα από το Κράτος και λαμβάνει τον πρόσθετο μισθό αναλόγως τι συμφωνία έχει με την εταιρεία.

7- Ο έβδομος κανόνας συνδέεται με τον 6ο κανόνα και το Κράτος πρέπει να εφαρμόζει επίπεδα όπου η εργασία είναι πιο ευέλικτη. Αυτό σημαίνει ότι η χρονική σύμβαση του εργαζομένου με την εταιρεία είναι καθορισμένη μεταξύ τους. Ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται να ανησυχεί εάν χάσει τη δουλειά του ότι θα μείνει στο δρόμο χωρίς προστασία χάρη στους 1ο και 2ο βασικούς κανόνες, αλλά να ξέρει αν χάσει την εργασία του, θα χάσει το επίπεδο ευημερίας που έχει πετύχει μέσω της εργασίας του. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις είναι ελεύθερες να συνάπτουν συμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους και να προσφέρουν μισθούς που μπορούν να προσελκύουν τους εργαζόμενους.

8 - Ο όγδοος κανόνας που πρέπει να εφαρμόσει το Κράτος είναι οι Φόροι να είναι λογικοί ώστε να κάνουν την οικονομία ευέλικτη και λειτουργική. Ο φόρος εισοδήματος, ο φόρος επί των κερδών και ο φόρος ΦΠΑ πρέπει να έχουν ισορροπία. Ένας καθολικός φόρος 10% του φόρου εισοδήματος, του φόρου κέρδους και του φόρου ΦΠΑ, θα κάνει την οικονομία, το Κράτος και την κοινωνία να ευδοκιμήσει.

9- Ο ένατος κανόνας είναι ο πιο αμφιλεγόμενος, αλλά σήμερα έχει την τάση να εφαρμόζεται. Αυτό είναι το ηλεκτρονικό νόμισμα. Με το ηλεκτρονικό νόμισμα όλοι οι φόροι μπορούν να καταβληθούν αμέσως. Τη στιγμή που υπάρχει μια συναλλαγή νομίσματος, κάθε φόρος μπορεί να πληρωθεί άμεσα και αυτόματα.
Το Ηλεκτρονικό Νόμισμα από την μεριά του Κράτους και της κοινωνίας εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και μειώνει γραφειοκρατία, διαφθορά και εγκληματικότητα.
Για να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό νόμισμα, η χώρα πρέπει να εργαστεί στις απαραίτητες υποδομές. Φαίνεται ένα τεράστιο κόστος αλλά το αποτέλεσμα είναι άμεσο και μπορεί να φανεί από την άμεση σωστή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας. Το ηλεκτρονικό νόμισμα παρέχει ταχύτητα και ελαχιστοποιεί τα εμπόδια.

10- Ο δέκατος κανόνας είναι ο κανόνας όπου όχι μόνο η οικονομία, αλλά ολόκληρη η κοινωνία ωφελείται. Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι το μέλλον κάθε Κράτους, όπου όλες οι υπηρεσίες του Κράτους και γενικά της γραφειοκρατίας μπορούν να εφαρμοστούν ηλεκτρονικά. Εξυπηρετεί εξοικονόμηση χρόνου, ενέργειας και ανθρώπινου δυναμικού για άλλες χρήσιμες λειτουργίες του Κράτους και της κοινωνίας.

11- Ο ενδέκατος κανόνας είναι οι νόμοι να είναι απλοί, πρακτικοί και λειτουργικοί. Νόμοι που εφαρμόζουν τη δικαιοσύνη για να διατηρηθεί η ισορροπία της οικονομίας και η κοινωνία σε ειρήνη και ευημερία. Απλοί νόμοι ώστε να είναι κατανοητοί από όλους, να είναι πρακτικοί, καθημερινά χρήσιμοι και να είναι λειτουργικοί ώστε να  εφαρμόζονται εύκολα με την ελάχιστη προσπάθεια.

12- Ο δωδέκατος κανόνας είναι η Ηλεκτρονική Κυβέρνηση, όπου όλες οι λειτουργίες της κυβέρνησης και των επαρχιών της χώρας μπορούν να γίνουν αντιληπτές από όλους σε κάθε στιγμή από την ιδιωτική οθόνη. Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό, να αποκλειστούν μόνο οι λειτουργίες που είναι σημαντικές για την Εθνική Ασφάλεια και την Τάξη του Κράτους.
Με την ηλεκτρονική κυβέρνηση οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να συγκεντρώνονται όλη την ώρα, αλλά μόνο σε πολύ λίγες και συγκεκριμένες στιγμές της λειτουργίας τους ως εκπρόσωποι του λαού. Τώρα η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας και λήψης πολλών αποφάσεων από απόσταση. Έτσι οι ψηφοφορίες μπορούν να γίνουν σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια στον χρόνο επιλογής του κάθε βουλευτή.
Η Ηλεκτρονική Κυβέρνηση σημαίνει ευέλικτη, πρακτική και οικονομική διαχείριση του Κράτους.

Συμπέρασμα

Όλοι οι Φυσικοί νόμοι έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν την ισορροπία του Φυσικού κόσμου, γι' αυτό και οι ανθρώπινοι νόμοι πρέπει να ακολουθούν τους Φυσικούς νόμους ώστε να προσπαθήσουν να υπηρετήσουν τον Λαό και το Φυσικό περιβάλλον τους.

Με αντίθετη ροή, οι δωδέκα κανόνες θα μπορούσαν να περιγραφούν ως εξής:

Χρειαζόμαστε μια,
12- Ηλεκτρονική Κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί ευέλικτα, πρακτικά και οικονομικά τους πολίτες με,

11- Νόμους λιτούς, απλούς, πρακτικούς και λειτουργικούς, εφαρμόζοντας την,

10- Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση όπου εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και ανθρώπινο δυναμικό για άλλες χρήσιμες λειτουργίες της κοινωνίας.

Επειδή η οικονομία είναι η πιο βασική μας δραστηριότητα το,
9- Ηλεκτρονικό Νόμισμα πρέπει να εφαρμόζεται εφόσον εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και μειώνει γραφειοκρατία, διαφθορά και εγκληματικότητα.

Απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του Κράτους είναι,
8- οι Φόροι, ο φόρος εισοδήματος, ο φόρος επί των κερδών και ο φόρος ΦΠΑ, ότι πρέπει να έχουν ισορροπία. Ένας καθολικός φόρος 10% του φόρου εισοδήματος, του φόρου κέρδους και του φόρου ΦΠΑ, θα κάνει την οικονομία να ευδοκιμήσει.

Οικονομία δεν είναι μόνο οι φόροι αλλά οι εταιρείες/επιχειρήσεις και τα άτομα που δημιουργούν το κέρδος ώστε να φορολογούνται γι 'αυτό,
7 - Οι εταιρείες/επιχειρήσεις είναι ελεύθερες να συνάπτουν συμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους και να προσφέρουν μισθούς που μπορούν να προσελκύσουν τους εργαζόμενους ώστε ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται να ανησυχεί εάν χάσει τη δουλειά του ότι θα μείνει στο δρόμο χωρίς προστασία χάρη στους 1ο και 2ο βασικούς κανόνες, αλλά να ξέρει αν χάσει την εργασία του, θα χάσει το επίπεδο ευημερίας που έχει πετύχει μέσω της εργασίας του.

Η ευελιξία της οικονομίας σημαίνει ότι έχει τρόπους για να επιτευχθεί αυτό και μπορεί να γίνει με το να,
6- συνδεθεί το βασικό εισόδημα του 1ου κανόνα με τον μισθό των εταιρειών/επιχειρήσεων. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δίνουν μόνο ένα επιπλέον ποσό πάνω από το βασικό εισόδημα όπου το ποσό αυτό έχει συμφωνηθεί με τον εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος παίρνει πάντα το βασικό εισόδημα από το Κράτος και λαμβάνει τον πρόσθετο μισθό αναλόγως τι συμφωνία έχει με την εταιρεία.

Ευέλικτη οικονομία είναι μόνο εάν,
5- απελευθερωθούν οι εταιρείες/επιχειρήσεις από το φορτίο δυσλειτουργίας της ασφάλισης. Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δεν πρέπει να είναι απασχολημένες με την ασφάλιση, αλλά να είναι απασχολημένες με τη λειτουργία τους, η οποία δεν είναι άλλη από τις επιχειρήσεις ή τις υπηρεσίες, ή ότι άλλο έχουν ως δραστηριότητα.
Οι εταιρείες/επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να πληρώνουν χρήματα στους εργαζόμενους για ασφάλιση, αυτό το κάνει το Κράτος παρέχοντας βασική ασφάλιση με τον 2ο βασικό κανόνα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν καλύτερο επίπεδο ασφάλισης από το βασικό, πληρώνοντας ένα επιπλέον χρηματικό ποσό από αυτό που κερδίζουν μέσω της εργασίας τους.
Εργάζονται, έχουν περισσότερα χρήματα από το βασικό εισόδημα και καλύτερη ασφάλιση, δεν εργάζονται δεν έχουν τα επιπλέον.

Δεν μπορεί να υπάρχει οικονομία και ιδιαίτερα ευέλικτη οικονομία, ακόμα και για μια κανονική πολιτεία, εάν δεν διαθέτει,
4- σημαντικές υποδομές, δρόμους, θαλάσσιους δρόμους, τρένα, μεταφορές, επικοινωνία - internet, νοσοκομεία, σχολεία και δημόσια κτίρια, ώστε να αναπτυχθεί σωστά.

Το Κράτος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ισορροπημένα χωρίς:
3- παροχή αποτελεσματικής εκπαίδευσης. Με τον όρο αποτελεσματική σημαίνει ότι τα μέλη της κοινωνίας όταν τελειώνουν τη βασική εκπαιδευτική περίοδο, γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται κοινωνικά, πώς να λειτουργούν στην κοινωνία (έχοντας δεξιότητες γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, βασικές γνώσεις στις υποχρεώσεις τους και τα ατομικά δικαιώματα).
Η εκπαίδευση είναι η πιο σημαντική προσφορά σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία και δείχνει το επίπεδο ανάπτυξης κάθε κοινωνίας.

2- να παρέχει μια βασική υγειονομική περίθαλψη σε όλα τα μέλη της κοινωνίας. Αυτό μπορεί να γίνει με την παροχή οικονομικών πόρων στις κρατικές και ιδιωτικές υποδομές που στοχεύουν στην παροχή υγειονομικής βοήθειας.
Η υγεία είναι το πιο βασικό στοιχείο μετά την τροφή, όπου δίνει στην κοινωνία την αίσθηση της ασφάλειας. Διατηρώντας υγιεί όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο ο κρατικός, όσο και ο ιδιωτικός τομέας.
Μια καθολική κάρτα υγείας για κάθε πολίτη μπορεί να είναι ένα ευέλικτο εργαλείο. Με αυτή την κάρτα ο πολίτης μπορεί να επισκεφθεί δημόσιες κλινικές και νοσοκομεία ή κλινικές και νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τις ιδιότητες της κάρτας υγείας.

1- Για να διατηρηθεί η οικονομία βιώσιμη οφείλει να εφαρμόσει ένα ορισμένο βασικό εισόδημα για όλα τα μέλη της κοινωνίας. Αυτό το εισόδημα πρέπει να είναι αρκετό για τροφή, στέγη (που μοιράζεται μαζί με άλλους ανθρώπους ως κίνητρο πίεσης για ατομική ελευθερία), το κόστος των βασικών λογαριασμών (ενέργεια, internet, τηλέφωνο), τον απαραίτητο ρουχισμό.
Το βασικό εισόδημα είναι σημαντικός παράγοντας για να διατηρηθεί η οικονομία σε κάποιο επίπεδο και η κοινωνία να διατηρήσει την ηρεμία, την ειρήνη και την ευημερία.
Το βασικό εισόδημα έχει το πλεονέκτημα να ρυθμίζει και να κυκλοφορεί την οικονομία της κοινωνίας.
Το βασικό εισόδημα δεν θα πρέπει να σχετιστεί με καμιά μορφή κρατικής εργασίας γιατί θα έρθει σε αντιπαράθεση με την ιδιωτική εργασία η οποία είναι και ο αντικειμενικός σκοπός.

Όλοι οι παραπάνω κανόνες μπορούν να διατηρήσουν οποιαδήποτε κοινωνία βιώσιμη, ειρηνική και ευημερούσα και να συνεισφέρουν σε έναν κόσμο όπου η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η ευημερία θα κυριαρχήσουν στο ανθρώπινο είδος.


Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.