Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Τρόποι συμπεριφοράς που κάθε κοινωνία πρέπει να διαθέτει


Υπάρχουν κάποιοι τρόποι συμπεριφοράς, που εάν η κάθε κοινωνία τους εφαρμόσει με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού συστήματος, τη συμμετοχή της κοινωνίας και της κάθε οικογένειας, τότε ο κόσμος μας θα είναι πολύ καλύτερος.

Μην κάνεις αυτό που δε θέλεις να σου κάνουνε.

1. Σεβάσου το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ζεις, ανεξάρτητα εάν διαφωνείς με τμήματά του ή το σύνολό του. Ως μέλος της κοινωνίας, εφόσον είσαι κοινωνικό ον από τη Φύση σου ως πρωτεύον θηλαστικό όπως οι πίθηκοι, περισσότερα έχεις να προσφέρεις στον εαυτό σου μέσα από τον κοινωνικό περίγυρο, παρά εάν επιλέξεις την απομόνωση. Μπορεί η διαδικασία να είναι δύσκολη και επίπονη, αλλά η ανταμοιβή που στο τέλος θα νιώσεις αξίζει!
2. Σεβασμό στη γλώσσα, θρησκεία, ιδεολογία του κάθε ανθρώπου εφόσον δε σε απειλεί και σε σέβεται.
Σεβασμό στον συνάνθρωπό σου.

Εάν έχεις προσπαθήσει τους προηγούμενους δύο κανόνες θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς, ότι ο σεβασμός ξεκινά από το ίδιο σου τον εαυτό και αντανακλάται στο κοινωνικό σου περιβάλλον. Η συνειδητοποίηση είναι μια διαδικασία που έρχεται σταδιακά μέσω της εμπειρίας και της γνώσης.
Αυτό θα σε οδηγήσει να σέβεσαι πρώτα από όλα τον ίδιο σου τον εαυτό, δηλαδή το φυσικό σου σώμα και το πνεύμα σου, τα οποία συμβάλουν στον ψυχισμό σου.
Σεβάσου τον εαυτό σου.

Προσπάθησε να βοηθάς με όποιον τρόπο μπορείς τον συνάνθρωπό σου, αυτό θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, ανεξάρτητα εάν η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που προσδοκάς. Η εκτίμηση και αυτοεκτίμηση που θα προέλθει ως ανταπόκριση, είναι ανάλογη του ανθρώπινου εξελικτικού επιπέδου του κάθε ανθρώπου και δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση του μορφωτικού επιπέδου που διαθέτει.
Αυτό το βλέπει κάποιος από την αξιοπρόσεκτη σε θαυμαστό επίπεδο ανθρώπινη συμπεριφορά, από φτωχούς και χωρίς μορφωτικό επίπεδο ανθρώπους, εάν και η μόρφωση είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας εξέλιξης.
Συνεισφορά, αλληλεγγύη, συμμετοχή.

Εμπλούτιζε συνεχώς τις γνώσεις σου, δεν έχει σημασία το αντικείμενο αλλά η προσπάθεια που κάνεις για να μάθεις κάτι καινούργιο, αυτό σε βοηθάει συνεχώς να αφομοιώνεις καινούργιες πληροφορίες που θα τις μετουσιώνεις σε γνώσεις. Η συνεχής μάθηση δε βοηθάει μόνο εσένα, βοηθά και τα άτομα που συναναστρέφεσαι, που έχεις επικοινωνία ή συναλλαγές, γιατί μαθαίνουν κάτι καινούργιο, όπου πολύ πιθανόν θα μάθεις και εσύ από κάποιο άλλο άτομο.
Η συνεχής μάθηση, είναι και συνεχής εκπαίδευση.

Μην κάνεις ανούσιες ενέργειες, όπως να μιλάς, να κάνεις άσκοπα πράγματα, εκτός εάν αυτά σε ψυχαγωγούν. Επίσης, σκέψεις που είναι αρνητικές και η ενασχόληση μαζί τους δε σου προσφέρει και δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, πρέπει να τις αποφεύγεις.
Θετικές, ουσιαστικές ενέργειες και σκέψεις.

Να τρως να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι καλά και σωματική άσκηση με μέτρο θα σε κρατά υγιή στο σώμα και στο πνεύμα.

Υπάρχει ένα ανασταλτικό συναίσθημα που λέγεται φόβος, είναι ένας φυσικός μηχανισμός που υπάρχει σε όλα τα πλάσμα και αφορά τον φόβο του πόνου και του θανάτου, το απεχθές αλλά φυσικό επακόλουθο της ζωής, το οποίο είναι πιο ανεπτυγμένο στα κοινωνικά πλάσματα όπως οι άνθρωποι, διότι δεν μπορούν μόνα τους να επιβιώσουν παρά μόνο μέσα από την ομάδα τους και το κοινωνικό σύνολο. Ο φόβος μουδιάζει, ακινητοποιεί, δημιουργεί πανικό και ότι άλλο χειρότερο μπορεί να φανταστεί κάποιο άτομο.
Εάν ακολουθείς όλους τους άλλους επτά τρόπους τότε αυτό το συναίσθημα θα ελαχιστοποιηθεί.

Δεν είσαι μόνο σου σε αυτόν τον πλανήτη, είσαι συγκάτοικος με όλα τα άλλα πλάσματα, που και αυτά προσπαθούν να ζήσουν και να επιβιώσουν όπως εσύ. Όλα τους είναι προγραμματισμένα να είναι τροφή το ένα στο άλλο, όχι από πρόθεση αλλά γιατί αυτό τους έχει ορίσει η Φύση. Εάν συνειδητοποιήσεις αυτόν τον μηχανισμό ίσως και να αλλάξεις στάση στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στο φυσικό σου περιβάλλον και τα πλάσματα του.

Οι παραπάνω τρόποι συμπεριφοράς έχουν καθολική εφαρμογή σε όλες τις κοινωνίες των ανθρώπων και είναι ανεξάρτητοι από θρησκευτικές πεποιθήσεις, δόγματα και ιδεολογίες.
Με τους 9 τρόπους συμπεριφοράς, οι άνθρωποι γίνονται περισσότερο αυτό που είναι, ΑΝΘΡΩΠΟΙ, το ον που ξεχώρισε στον Φυσικό κόσμο έχοντας αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά.
Για να γίνει συνειδητό το νόημά τους πρέπει να αναγνωστούν αρκετές φορές, κάτι που είναι ο βασικός κανόνας σε αυτό που αποκαλούμε μελέτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.