Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Οι άνθρωποι επισκέφθηκαν την Αρκτική νωρίτερα από ότι γνωρίζαμε

Οι άνθρωποι επισκέφθηκαν την Αρκτική νωρίτερα από ότι γνωρίζαμε
Σημάδια από όπλο βρέθηκε σε οστά μαμούθ που χρονολογούνται πριν από 45.000 χρόνια
ΠΡΩΤΟΙ ΑΡΚΤΙΚΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ μαμούθ υπολείμματα (αριστερά) που χρονολογούνται 45.000 χρόνια πριν και βρίσκεται στην Αρκτική Σιβηρία δείχνουν σημάδια κυνήγι τραυματισμών (δεξιά) προθανάτια (κόκκινα βέλη) και μετά θάνατον (μπλε βέλη). Η ανακάλυψη βάζει τον άνθρωπο στην Αρκτική νωρίτερα από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
Ένας τεράστιος παγωμένος σκελετός στη Σιβηρία υπαινίσσεται ότι οι άνθρωποι περιπλανιόταν στην Αρκτική νωρίτερα από ό,τι οι ερευνητές είχαν σκεφτεί.

Κοψίματα και γρατζουνιές στα οστά των μαμούθ προήλθαν από τα ανθρώπινα κυνηγετικά όπλα. Η χρονολόγηση των οστών βάζει τον άνθρωπο βόρεια του Αρκτικού Κύκλου πριν από 45.000 χρόνια, οι επιστήμονες αναφέρουν την 15η του Ιανουαρίου στο χώρο της Επιστήμης. Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι οι άνθρωποι δεν φθάνουν μέχρι την Αρκτική μεταξύ 30.000 και 35.000 χρόνια πριν.

Το εύρημα δείχνει ότι οι άνθρωποι εργάστηκαν για το πώς να αντιμετωπίσουν το ακραίο κρύο και τους ανήλιους χειμώνες της Αρκτικής πολύ νωρίτερα από ό,τι νόμιζαν οι ειδικοί, λέει ο Robin Dennell, παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου του Sheffield στην Αγγλία ο οποίος δεν συμμετείχε στις εργασίες.

Στο 66,32 ° N γεωγραφικό πλάτος, του Αρκτικού Κύκλου που αγγίζει την κορυφή του Καναδά και της Ρωσίας. Εκτός από μια περιοχή στην ανατολική Σιβηρία, ανέφερε επίσης από την ομάδα του στο νέο έγγραφο και άλλα πολύ-βόρεια σε αρχαιολογικούς χώρους 40.000 χρόνια ή μεγαλύτερα να βρίσκονται γύρω στο 55 ° Ν, ακριβώς νότια του Αρκτικού Κύκλου.
Η ΜΟΙΡΑΙΑ βολή μια βαθειά πληγή σε ένα από τα οστά των πλευρών του μαμούθ πιθανά ήρθε από ένα δόρυ κυνηγού και προκάλεσε θανατηφόρο τραυματισμό. V. PITULKO ET AL / ΕΠΙΣΤΗΜΗ 2016
¨Το μαμούθ είναι σχεδόν 72 ° Βόρεια," λέει ο Βλαντιμίρ χαρτί coauthor Pitulko, ένας αρχαιολόγος στο Ινστιτούτο για την Ιστορία του Υλικού Πολιτισμού της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στην Αγία Πετρούπολη. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά γεωγραφικού πλάτους μεταξύ των παλαιών χώρων κατοίκησης του ανθρώπου νότια του Αρκτικού Κύκλου και το νέο μαμούθ που βρέθηκε επίσης βόρεια του - περίπου 1.700 χιλιόμετρα, λέει.

Η ομάδα τράβηξε το μαμούθ, ένα 15-ετών αρσενικό, από μία παγωμένη παράκτια πλαγιά στην κεντρική Αρκτική Σιβηρία. Χρονολόγηση άνθρακα του περιβάλλοντος ιζήματος και ενός σκέλους των οστών προσδιόρισε την ηλικία των μαμούθ 45.000 ετών.

Σημάδια σε ένα από τους χαυλιόδοντες του ζώου και τις φέτες σε πολλά από τα οστά του ήταν παρόμοια με τα πρότυπα για τα οστά μαμούθ από ένα νεότερο αρχαιολογικό χώρο της Σιβηρίας όπου οι άνθρωποι θηρεύονται μαμούθ, βρήκαν οι ερευνητές. Ανθρώπινα όπλα όπως λόγχες πιθανώς προκάλεσαν τη ζημιά που σκότωσε το μαμούθ.

Οι άνθρωποι που εισέρχονται στην Αρκτική εδώ και 45.000 χρόνια είναι "ένα ισχυρό, εντυπωσιακό επίτευγμα,¨ λέει ο Dennell. "Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν αυτό ήταν μια επιτυχημένη μακροχρόνια προσαρμογή ή μια βραχύβια ηρωική αποτυχία."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.