Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Οι επιστήμονες μπορεί να έχουν μόλις βρει το μεγαλύτερο φαράγγι στον κόσμο

Οι επιστήμονες μπορεί να έχουν μόλις βρει το μεγαλύτερο φαράγγι στον κόσμο

Ο Jamieson είπε ότι η μελέτη του υπό παγετώνα τοπίου παραμένει σημαντική, καθώς θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα πώς ο πλανήτης μας μπορεί να επηρεαστεί και να απαντήσει στην αλλαγή του κλίματος - ιδίως εφόσον η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να προκαλέσει το λιώσιμο του πάγου στην Ανταρκτική.

Οι επιστήμονες μπορεί να έχουν μόλις βρεθεί στο μεγαλύτερο φαράγγι στον κόσμο, το ογκώδες κρυμμένο φαράγγι ανακαλύφθηκε στην Ανταρκτική.
Μπορεί να υπάρχει ένα μυστικό πλήρες τοπίο με ένα τεράστιο φαράγγι κρυμμένο κάτω από το στρώμα πάγου της Ανταρκτικής - το φαράγγι αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε αποδείξεις σε δορυφορικά δεδομένα που δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει αυτό το μυστηριώδες φαράγγι κάτω από το έδαφος της περιοχής Πριγκίπισσα Ελισάβετ στην Ανατολική Ανταρκτική, δημοσιεύοντας τα συμπεράσματά τους στο τρέχον τεύχος του περιοδικού Γεωλογίας.

Τώρα, μια εναέρια έρευνα για να λαμβάνουν μετρήσεις ραντάρ του υπό παγετώνα τοπίου είναι σε εξέλιξη, για να επιβεβαιώσει το κολοσσιαίο φαράγγι, το οποίο θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από το Grand Canyon σε ορισμένα σημεία και μπορεί να εκτείνεται σε πάνω από 1.100 χιλιόμετρα (683 μιλίων) μήκος, ο Δρ Στιούαρτ Jamieson , λέκτορας Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Durham της Αγγλίας και επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, δήλωσε στην Huffington Post.
Τα νέα δεδομένα αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το έτος.

«Είμαστε κάπως έκπληκτοι, ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχουν χαρτογραφηθεί πριν, είναι τελικά δυνητικά πολύ μεγάλα», είπε ο Jamieson.
Για να χαρτογραφήσουν αυτό που σκέφτονται ότι βρίσκεται κάτω από το έδαφος της περιοχής Πριγκίπισσα Ελισάβετ, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δορυφορικά δεδομένα της επιφάνειας του πάγου. (Δείτε το παραπάνω βίντεο, το οποίο περιγράφει τις εργασίες τους.)

Οι ερευνητές παρατήρησαν πολύ καιρό, γραμμικά χαρακτηριστικά θαμμένα κάτω από τον πάγο, με τα οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να είναι απόδειξη ενός συστήματος φαραγγιού ή κοιλάδων. Βρήκαν επίσης αποδείξεις ότι το φαράγγι θα μπορούσε να συνδεθεί υπό του παγετώνα με μια προηγουμένως άγνωστη λίμνη , το BBC News.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φαράγγι πιθανότατα είναι σκαλισμένο από το νερό. Είτε είναι τόσο αρχαίο που υπήρξε πριν από το στρώμα του πάγου της Ανταρκτικής, ή να δημιουργήθηκε από το νερό που ρέει κάτω από τον πάγο και διαβρώνει τα θαμμένα βράχια.

Δεν περιμέναμε φυσικά να παρατηρήσουμε ένα τεράστιο σύστημα φαραγγιού, το οποίο έχει πάρει κάποιο χρόνο για να ερμηνευθούν τα δεδομένα, μάλιστα προγραμματίζουν την επιτόπου αποστολή να λαμβάνει χώρα τώρα,” ο Δρ Μάρτιν Siegert, συν-διευθυντής του Grantham Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή στο Imperial College του Λονδίνου και συν-συγγραφέας της έρευνας, δήλωσε στην Huffington Post.
Απλά προσθέτει την εκτίμησή μας για τον κόσμο μας”, είπε. “Αυτό είναι ίσως το τελευταίο μεγάλο άγνωστο χαρακτηριστικό εξέχον θέμα που εντοπίζεται στην Ανταρκτική."

Ο Jamieson είπε ότι η μελέτη του υπό παγετώνα τοπίου παραμένει σημαντική, καθώς θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα από τι ο πλανήτης μας μπορεί να επηρεαστεί και να απαντήσετε σε αλλαγή του κλίματος - ιδίως εφόσον η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να προκαλέσει το λιώσιμο του πάγου στην Ανταρκτική.

Με την κατανόηση του τοπίου που βρίσκεται στη βάση του πάγου, θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε καλύτερα πώς και γιατί ο πάγος ρέει με τον τρόπο αυτό, και ως εκ τούτου, πώς το στρώμα πάγου μπορεί να ανταποκριθεί στις κλιματικές αλλαγές”, είπε. “Για παράδειγμα, τα φαράγγια θα μπορούσαν να είναι αγωγοί μέσω των οποίων το νερό μπορεί να κινηθεί στη βάση του πάγου. Το νερό επηρεάζει στο πως ρέει ο πάγος και ως εκ τούτου αν τα φαράγγια εκτρέπουν το νερό από τη μία περιοχή στην άλλη, τα φαράγγια τα ίδια μπορούν να επηρεάζουν τη συμπεριφορά του στρώματος πάγου. “



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.