Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Φύση, Άνθρωπος, Λογική, Αποτέλεσμα και «οι αρχαίες οικογένειες».



Ο άνθρωπος όντας λογικό ον μαθαίνει εκπληρώνοντας τον όρο,“ Η αρχή της μάθησης είναι η επανάληψη”. Έτσι μαθαίνοντας σωστά αποφεύγει να κάνει επαναλαμβανόμενα λάθη που «στοιχίζουν».

Λογικές Σκέψεις Βήματα:

1- Η Φύση (πλανήτης Γη, Ήλιος, Άστρα, Γαλαξίες, Σύμπαν), είναι ο δημιουργός αυτών που αποκαλούμε ζωή και των συνθηκών που τη συντηρούν. Για τα άτομα που πιστεύουν στον Θεό και Θεότητες, η Φύση είναι δημιούργημά τους.

2- Η ζωή είναι ένας υπερεξελιγμένος βιολογικός μηχανισμός, δημιούργημα της Φύσης ή των Δημιουργών της, όπου ο νόμος της ορίζει “ο ικανότερος επικρατεί και επιβιώνει”.

3- Η Φύση έχει μηχανισμούς που όταν κατανοηθούν μπορούν να προβλεφθούν τα αποτελέσματά τους, π.χ μετεωρολογική πρόβλεψη.

4- Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, το κύτταρο της κοινωνίας του είναι το άτομο - άνθρωπος, το οποίο δημιουργεί με άλλα άτομα οικογένειες και  αυτές με τη σειρά τους κοινωνίες ανθρώπων.

5- Οι πιο ικανές – ισχυρές, κοινωνικές ομάδες – οικογένειες, είναι αυτές που επικρατούν στις κοινωνίες των ανθρώπων.  

6- Από αρχαιοτάτων χρόνων αυτές οι ικανές οικογένειες επικράτησαν εξασκώντας εξουσία. 

7-  Η εξουσία είναι ένας μηχανισμός που εξελίσσεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις φυσικές και κοινωνικές συνθήκες.

8- Οι αρχαίες οικογένειες έχοντας διαχρονική εμπειρία εξάσκησης εξουσίας, τους δίνει τη δυνατότητα να διατηρούν την εξουσία στο πέρασμα των αιώνων. Συμπερασματικά, αρχαίες οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να ασκούν και τις σημερινές εξουσίες.

9- Οι αρχαίες οικογένειες μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες – οικογένειες, εξελίχθηκαν, εξελίσσοντας ταυτόχρονα και την τεχνολογία τους.

10- Ανέκαθεν αυτοί που κατείχαν την τεχνολογία επικρατούσαν έναντι των άλλων. Συμπερασματικά, σκοπός είναι να κατέχεται και να ελέγχεται η τεχνολογία, ώστε να μη διαφεύγει στα χέρια των αντιπάλων ισχυροποιώντας τους. 

11- Οι διάφορες αρχαίες οικογένειες που έχουν επικρατήσει, εάν κατέχουν όλες εφάμιλλη τεχνολογία, τότε ή θα εξαναγκαστούν σε ειρήνη ή θα συγκρουστούν για να επικρατήσει ο ικανότερος. Εάν κάποιες οικογένειες υπολείπονται τεχνολογίας, τότε θα υποταχθούν έως ότου οι συνθήκες αλλάξουν.

12- Εάν η τεχνολογία ξεπεράσει τους δημιουργούς της, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να αυτονομηθεί και να επικρατήσει των δημιουργών της.

13- Εάν η τεχνολογία μπορέσει να συντηρηθεί και να  αναπαραχθεί, τότε εκπληρώνει τον νόμο της Φύσης, όπου στη Λογική Σκέψη Βήμα 2 ορίζει, ότι  ο ικανότερος επικρατεί και επιβιώνει.

Ακολουθώντας τις Λογικές Σκέψεις Βήματα, αναρωτηθείτε, πόσο σωστά έχουμε μάθει σήμερα και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Σχετικά θέματα:

Πόσος χρόνος ακόμα;

Tο Σύστημα η Τεχνητή Νοημοσύνη και το τέλος των ανθρώπινων κοινωνιών

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επικρατήσει και θα εκπληρώσει το θέλημα της Φύσης

Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.