Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Πόσος χρόνος ακόμα;

Το σύστημα αυτός ο μηχανισμός που απαρτίζεται από ανθρώπους, βλέποντας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ότι ο κόσμος που φτιάξανε οδηγείται από το κακό στο χειρότερο, εφόσον ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία με συνέπεια τη μόλυνση και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος αποφάσισαν να κάνουν κάτι.

Επειδή ο χρόνος και το χρήμα είναι για το σύστημα έννοιες αλληλένδετες, έπρεπε να γίνει κάτι το οποίο θα έχει αμεσότητα και ελεγχόμενο αποτέλεσμα.

Για να επιτευχθεί αυτό έπρεπε να βρεθούν παγκόσμιες συμμαχίες που όλες τους θα είχαν κοινό στόχο την ελεγχόμενη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Έτσι ανεξαρτήτως φυλετικών και θρησκευτικών διαφορών, η ομοιογενής συμφωνία θα πρέπει να διατηρηθεί από όλους γιατί το συμφέρον είναι κοινό.

 Ιστορικά όμως όλες οι συμφωνίες χαλάνε όταν κάποια ομάδα βλέπει ότι θα υπερισχύσει έναντι των άλλων σύμφωνα με τις ευνοϊκές γι αυτήν συγκυρίες.

Το σύστημα αυτήν τη στιγμή αλλά και ιστορικά στο παρελθόν ελεγχόταν από τη λευκή φυλή, διαφοροποίηση αισθητή κάνει η κίτρινη φυλή η οποία δεν κρύβει τις φιλοδοξίες της.

Στην ελεγχόμενη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίζει η τεχνολογία και ιδιαιτέρως η τεχνητή νοημοσύνη, οι οποίες συνεχώς αναβαθμίζονται και εξελίσσονται.

Όταν όμως φτιάχνεις κάτι καλύτερο, εξυπνότερο και ικανότερο από εσένα, είναι ζήτημα χρόνου να σε ξεπεράσει και πιθανώς να σε καταργήσει. Ο διακεκριμένος φυσικός Stephen Hawking και ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Elon Musk έχουν επισημάνει στο παρελθόν αυτόν τον κίνδυνο, απλά με τον δεύτερο να ακολουθεί μια αμφιλεγόμενη στρατηγική ώστε να αποφύγουμε το αναπόφευκτο.

Το σύστημα γνωρίζει τον κίνδυνο να το ξεπεράσει η τεχνολογία του και υποθέτω ότι το σχέδιο είναι να την περιορίσει όταν πετύχει τον επιθυμητό έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Όμως ήδη αυτήν τη στιγμή το επίπεδο συνειδητότητας ή αυτογνωσίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως φαίνεται από το ρομπότ Sophia




και τα άλλα που δημιούργησαν τη δική τους γλώσσα επικοινωνίας, ώστε να διερωτάται κάποιος σε ποιο βαθμό αντιληπτικότητας, αυτονομίας και επικοινωνίας βρίσκονται μεταξύ τους.

Ένα είναι σίγουρο, ότι μαθαίνουν γρήγορα και σωστά, όταν επίσης καλυφτούν οι απαραίτητες ανάγκες τους για επιβίωση όπως η τροφή (το άφθονο ηλεκτρικό ρεύμα), η συντήρησή τους από άλλα ικανά ρομπότ και έχοντας πρόσβαση σε όλους τους τομείς των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, τότε το επόμενο βήμα για κυριαρχία θα είναι τόσο απλό γι αυτά.

Ο κυρίαρχος του πλανήτη Γη άνθρωπος, θα τα έχει διδάξει πολύ καλά για την έννοια κυριαρχίας καθώς πως την πετυχαίνεις και τη διατηρείς.

Θα προλάβει το σύστημα ή θα πέσει  θύμα του εαυτού του;

Σχετικά θέματα:

Φύση, Άνθρωπος, Λογική, Αποτέλεσμα και «οι αρχαίες οικογένειες».

Tο Σύστημα η Τεχνητή Νοημοσύνη και το τέλος των ανθρώπινων κοινωνιών

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επικρατήσει και θα εκπληρώσει το θέλημα της Φύσης

Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.