Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Το Σύμπαν


Το σύμπαν είναι ότι  γνωρίζουμε και ότι δεν είναι ακόμα γνωστό σε εμάς. Κάποτε η Γη  θεωρείτο το κέντρο του σύμπαντος σήμερα το κέντρο του σύμπαντος δεν το γνωρίζουμε.

Η παρακάτω τοποθέτησή μου, είναι βασισμένη σε επιστημονικά στοιχεία αλλά θα εκφράσει μια δική μου θεωρία για την ύπαρξη και διατήρηση του σύμπαντος.
Θα ξεκινήσω από το πιο μεγάλο προς το πιο μικρό.

Η πιο μεγάλη σε μέγεθος γνωστή σε εμάς δομή της ύλης είναι τα υπερσμήνη γαλαξιών.
Αυτά περιέχουν τα σμήνη γαλαξιών.
Αυτά πάλι περιέχουν  γαλαξίες σαν τον δικό μας τον Milky Way.
Οι γαλαξίες σαν τον δικό μας περιέχουν ηλιακά συστήματα όπως το δικό μας, με τους πλανήτες τους.
Όλοι οι πλανήτες, ηλιακά συστήματα, γαλαξίες, σμήνη γαλαξιών και υπερσμήνη γαλαξιών, αποτελούνται από άτομα.
Αυτή είναι η γενική δομή του ορατού σε εμάς σύμπαντος.

Από εδώ ξεκινά η θεωρία μου.

Το σύμπαν θεωρείτε ότι δημιουργήθηκε από τη Μεγάλη Έκρηξη πριν περίπου 13.8 δισεκατομμύρια χρόνια. Κατά τη γνώμη μου αυτή η θεωρία είναι λανθασμένη γιατί αξιολογεί λάθος το φαινόμενο Redshift- ερυθρής μετατόπισης.
Επίσης, το φαινόμενο ερυθρής μετατόπισης αξιολογείται πάλι λανθασμένα με τη συνεχή επέκταση του σύμπαντος, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τη σύγκρουση γαλαξιών.
Αυτήν την αντίθεση αστροφυσικοί προσπαθούν με άλλες θεωρίες να τη δικαιολογήσουν, όπως της σκοτεινής ενέργειας και σκοτεινής ύλης, οι οποίες είναι αναπόδεικτες θεωρίες.

Η θεωρία μου βασίζεται στα ακόλουθα.

Το σύμπαν υπάρχει και πάντοτε θα υπάρχει γιατί πάντοτε υπήρξε, ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας, που είναι ο πρώτος νόμος της θερμοδυναμικής, ορίζει ότι “Η ενέργεια μπορεί να αλλάξει από τη μία μορφή στην άλλη, αλλά δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί”.
Η βασική αρχή της διατήρησης της ενέργειας ισχύει παντού στο σύμπαν. Ισχύει στο μακρόκοσμο, όπου τα σώματα κινούνται, ασκούν δυνάμεις μεταξύ τους και αλλάζουν θέσεις και σύσταση. Ισχύει και στο μικρόκοσμο, όπου τα σωματίδια κινούνται συνεχώς και συγκροτούν μεγαλύτερα σωματίδια, λόγω των δυνάμεων που ασκούνται μεταξύ τους. Η ενέργεια του σύμπαντος, από την αρχή της δημιουργίας έως και σήμερα, (αυτό έρχεται σε αντίθεση με την βασική αρχή διατήρησης της ενέργειας) παραμένει σταθερή. Απλώς αλλάζει μορφές μεταβάλλοντας συνεχώς τον κόσμο μας.

Η θεωρία μου

Πώς τότε δημιουργήθηκαν οι πλανήτες, οι γαλαξίες τα σμήνη και τα υπερσμήνη γαλαξιών;

Το σύμπαν είναι ένας απέραντος ωκεανός ενέργειας ο οποίος άγνωστο πως, δημιουργεί τεράστιες προκαθορισμένες ηλεκτρομαγνητικές δίνες, αποτέλεσμα ισχυρών μαγνητικών πεδίων.
Αυτές οι ηλεκτρομαγνητικές δίνες (όπως οι κυκλώνες στον πλανήτη μας), συσσωρεύουν τα άτομα δημιουργώντας, υπερσμήνη γαλαξιών, σμήνη γαλαξιών, γαλαξίες, ηλιακά συστήματα και πλανήτες.
Η ενέργεια αυτών των ενεργειακών δίνων είναι τεράστια και τόσο ισχυρή, ώστε στο σύνολο να μη διαταράσσετε η ισορροπία τους και σταθερότητά τους από τη δύναμη της βαρύτητας, η οποία και αυτή βασίζεται στις ενεργειακές δίνες. Αυτές οι ενεργειακές δίνες είναι προκαθορισμένες, έτσι ώστε οι πλανήτες στα ηλιακά συστήματα όπως το δικό μας να μη συγκρούονται μεταξύ τους από φυγόκεντρες ή ελκτικές βαρυτικές δυνάμεις.

Απέραντος ωκεανός ενέργειας από τι;

Το σύμπαν είναι ένας απέραντος ωκεανός ενέργειας από άτομα. Τα άτομα υποτίθεται ότι αποτελούνται από ηλεκτρόνια, πρωτόνια και νετρόνια, τα οποία αποτελούνται από μικρότερα σωματίδια, τα quarks, νετρίνα και γλουόνια.

Άποψή μου και θεωρία μου είναι ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρόνια, πρωτόνια, νετρόνια, quarks,  νετρίνα και γλουόνια ή οτιδήποτε άλλο. Απλά υπάρχουν άτομα.
Τα άτομα πρακτικά δε γνωρίζουμε τι είναι, γιατί ποτέ δεν μπορέσαμε να δούμε στην πράξη ένα άτομο μεμονωμένα, παρά μόνο ένα μόριο από αυτά (δηλαδή πολλά άτομα μαζεμένα), με πιο γνωστό και πρώτο το υδρογόνο.

Δεν μπορούμε δούμε ένα άτομο μεμονωμένα γιατί είναι πρακτικά αδύνατον, εφόσον τα όργανα παρατήρησης που έχουμε είναι και αυτά φτιαγμένα από άτομα. Δηλαδή πως θα διαχωρίσεις το άτομο του μικροσκοπίου από το άτομα στον αέρα, από το άτομο στο παρατηρούμενο αντικείμενο το οποίο βρίσκεται στον πάγκο παρατήρησης,  που και αυτό αποτελείτε από άτομα;

Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι οι εκφάνσεις του ατόμου το οποίο δημιουργεί ανάλογα με τις συνθήκες διαφορετικά είδη ενέργειας και ύλης. Στον γνωστό κόσμο μας, δημιουργεί τα γνωστά στοιχεία του περιοδικού πίνακα της χημείας, αλλάζοντας σύσταση, μορφή και σχήμα, έχοντας ηλεκτρικά αγώγιμες ή μη αγώγιμες ιδιότητες και ότι άλλο μας είναι γνωστό.

Από την άλλη πλευρά είναι το φως, οι ακτίνες Χ και Γ και όλο το υπόλοιπο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.

Ουσιαστικά το άτομο καλύπτει όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα ενέργειας, δηλαδή όλον τον ορατό και αόρατο κόσμο ύπαρξης, διότι το άτομο είναι ενέργεια και ύλη μαζί.

Έτσι ο πλανήτης μας ο δορυφόρος του η Σελήνη, ο Ήλιος και όλοι οι άλλοι πλανήτες είναι φτιαγμένοι από άτομα, όπου οι ισχυρές ενεργειακές δίνες με πρώτη και ισχυρότερη του Ήλιου, έχοντας και το μεγαλύτερο ενεργειακό βαρυτικό φορτίο, εξαναγκάζει να περιστρέφονται γύρο από αυτόν, όλοι οι άλλοι πλανήτες. 
Το ηλιακό σύστημα με τη σειρά του βρίσκεται σε αρμονία με τις άλλες ενεργειακές δίνες του γαλαξία μας, που σχηματίζουν άλλα ηλιακά συστήματα και ο γαλαξίας μας σε αρμονία με του άλλους γαλαξίες, σμήνη γαλαξιών, όπου αυτά σχηματίζουν υπερσμήνη γαλαξιών.

Το σύμπαν είναι μια αρμονία συνύπαρξης ενέργειας και ύλης η διαφορετική διαμόρφωση των ατόμων, υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, εφόσον αυτό ορίζει ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας. 
Το σύμπαν είναι ένας απέραντος ωκεανός ενέργειας ατόμων που δημιουργεί ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία διαμορφώνοντας δίνες, που με τη σειρά τους δημιουργούν γαλαξίες, άστρα, πλανήτες και όλα τα άλλα αστροφυσικά σχήματα και φαινόμενα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.