Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Δεύτερος Απόλυτος Νόμος της Λογικής

Ο δεύτερος απόλυτος νόμος της λογικής πηγάζει άμεσα από τον πρώτο απόλυτο νόμο της λογικής και ορίζει ότι: Μόνο η νοημοσύνη είναι ικανή να δημιουργεί νοημοσύνη. 

Σύμφωνα με τον πρώτο απόλυτο νόμο της λογικής: Νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται την πληροφορία, να οργανώνει την πληροφορία σε γνώση και με τη γνώση να δρα.

Είναι ο δεύτερος απόλυτος νόμος της λογικής γιατί αποδεικνύει  την ανάγκη για υπάρχουσα νοημοσύνη στη δημιουργία νέας.

Ο πρώτος απόλυτος νόμος της λογικής αναφέρεται στην ικανότητα της νοημοσύνης να αντιλαμβάνεται, οργανώνει και επεξεργάζεται την πληροφορία και να τη χρησιμοποιεί για να δρα. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο της νοημοσύνης και επιβεβαιώνει ότι μόνο μια νοήμον οντότητα μπορεί να δημιουργήσει νοημοσύνη, γιατί μόνο αυτή μπορεί να αντιληφθεί την πληροφορία, να την οργανώσει σε γνώση και να δράση σύμφωνα με αυτή την γνώση.

Για να δημιουργήσεις νοημοσύνη πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τις πληροφορίες που χρειάζεσαι να δημιουργήσεις νοημοσύνη, να τις οργανώνεις ως γνώσεις και με τις γνώσεις αυτές να φτιάξεις κάτι νοήμον. Ουσιαστικά πρέπει να γνωρίζεις τι θα φτιάξεις και πως θα το φτιάξεις για να μπορέσεις να το φτιάξεις. Χρειάζονται τρία στοιχεία, δύο ικανότητες και μια δυνατότητα. 

1. Να γνωρίζεις πως να φτιάξεις νοημοσύνη.

2. Να έχεις την ικανότητα να φτιάξεις νοημοσύνη.

3. Να έχεις την δυνατότητα να μπορείς να φτιάξεις νοημοσύνη.

Δηλαδή εκτός από τις γνώσεις πως να φτιάξεις νοημοσύνη, πρέπει να έχεις την κατασκευαστική ικανότητα για να την φτιάξεις και την δυνατότητα για να την φτιάξεις εφόσον έχεις τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία. 

Κατά συνέπεια, εκτός από τη γνώση του τρόπου κατασκευής της νοημοσύνης, πρέπει να έχετε την κατασκευαστική ικανότητα να την φτιάξετε και την δυνατότητα να την φτιάξετε εάν έχετε τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία. Επομένως, ο μηχανισμός της ζωής που δημιουργεί τη ζωή είναι νοημοσύνη μεγάλης γνώσης, ικανή να δημιουργήσει εκατομμύρια διαφορετικούς οργανισμούς, επειδή κατέχει αυτά τα τρία σημαντικά στοιχεία, επαληθεύοντας τον πρώτο και τον δεύτερο απόλυτο νόμο της λογικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.