Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΣΤΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Α ΣΤΑΔΙΟ

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την παρακάτω τοποθέτηση. 

Ο άνθρωπος είναι το πιο ηλίθιο πλάσμα με ανεπτυγμένο εγκέφαλο για δύο κυρίως λόγους.

1. Είναι το πιο ηλίθιο, γιατί καταστρέφει με τις γνώσεις που έχει και χρησιμοποιεί, τον εαυτό του και το φυσικό περιβάλλον που ζει.

2. Είναι ηλίθιο, γιατί σκλαβώνεται με την τεχνολογία που το ίδιο έχει δημιουργήσει.

Οπότε «έξυπνο πλάσμα» ή ξυπνάς από τον λήθαργο της ηλιθιότητας και αλλάζεις προς τη σωστή κατεύθυνση τα πράγματα ή καταλήγεις στον καταστροφικό προορισμό που εσύ ο ίδιος έχεις δημιουργήσει.

Εάν συμφωνούμε προχωράμε μαζί στον δρόμο της αλλαγής και ευημερίας της ανθρωπότητας, αλλιώς χωρίζουν οι δρόμοι, αφού ο άλλος δρόμος οδηγεί προς την καταστροφή της.

Εάν συμφωνούμε προχωράμε στο:

Β ΣΤΑΔΙΟ

1. Επειδή ανήκουμε στο πιο  ηλίθιο πλάσμα με ανεπτυγμένο εγκέφαλο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα βήματα που κάνουμε και τις αποφάσεις που παίρνουμε, επειδή κάνουμε συχνά και επαναλαμβανόμενα λάθη. Τα ηγετικά στελέχη και άλλα μέλη αλληλοελέγχονται για να μη διαπράττονται επαναλαμβανόμενα λάθη.  

2. Ότι αποφάσεις παίρνουμε και ότι βήματα κάνουμε θα πρέπει να είναι φυσικά και ισορροπημένα. Δηλαδή θα πρέπει πρώτα να συμβαδίζουν με τον φυσικό κόσμο μας, χωρίς να διαταράσσουμε τις ισορροπίες, περιβαλλοντικές, κοινωνικές, κλπ.

3. Για να εφαρμοστεί σωστά το προηγούμενο, θα πρέπει να βρισκόμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση, μάθηση και άσκηση, προσωπική και κοινωνική. Κανένα άλλο στάδιο δε θα προχωρήσει εάν δεν εφαρμόζουμε το Β ΣΤΑΔΙΟ.

Γ ΣΤΑΔΙΟ

1. Η αρχή όλων των προβλημάτων στον κόσμο μας, είναι ότι όλα τα πλάσμα και κυρίως οι άνθρωποι παραβιάζουμε τον πιο σημαντικό κανόνα της ηθικής ζωής που λέει.

“Μην κάνεις αυτό που δε θέλεις να σου κάνουνε”

Αυτόν τον κανόνα τον παραβιάζουν όλα τα πλάσματα για να επιβιώσουν, αλλά οι άνθρωποι για έναν ακόμη λόγο, για να εκπληρώνουν τις συμπορευόμενες απληστία και αλαζονεία τους.

2. Η απληστία και η αλαζονεία είναι φυσικές καταστάσεις αλλά ταυτόχρονα διαστροφικές, γιατί παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας των ατόμων δημιουργώντας συγκρούσεις και αρνητικές καταστάσεις.

3. Για να μη συμβαίνουν αρνητικές καταστάσεις στην κοινωνία, τότε θα πρέπει να εφαρμόζονται καθολικοί κανόνες.

Δ ΣΤΑΔΙΟ

1. Οι κανόνες σε μια κοινωνία ονομάζονται νόμοι και ο ρόλος τους είναι να διατηρούν σε ισορροπία την κοινωνία, ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις που οδηγούν σε συγκρούσεις.

2. Ο κεντρικός κανονιστικός νόμος λέγεται ΣΥΝΤΑΓΜΑ, όπου με τα άρθρα καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας της κοινωνία. Υπάρχουν τα βασικά άρθρα του τα οποία δεν αλλάζουν ποτέ γιατί είναι ο πυλώνας και η βάση λειτουργίας της κοινωνίας και τα υπόλοιπα άρθρα που είναι σύμφωνα με τα βασικά άρθρα και καθορίζουν τους υπόλοιπους γενικούς κανόνες της κοινωνίας.

3. Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ είναι λοιπόν η γενική κατευθυντήρια γραμμή, από το οποίο απορρέουν όλοι οι υπόλοιποι κανονιστικοί νόμοι που είναι πάντα σύμφωνοι με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Ε ΣΤΑΔΙΟ

1. Εφόσον το ΣΥΝΤΑΓΜΑ είναι ο βασικός κανονιστικός νόμος της κοινωνίας, πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί προστασίας του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ώστε τα ηγετικά στελέχη και μέλη της κοινωνίας να μην μπορούν να το παραβιάσουν ποτέ και εάν κάποτε συμβεί να υπάρχουν αυστηρότατες τιμωρίες και ποινές, που θα αποτρέψουν στο μέλλον όποιο άτομο επιχειρήσει να το παραβιάσει.

2. Νομικός μηχανισμός που θα ελέγχει τη συμβατότητα όλων των άρθρων του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και όλων των υπόλοιπων κανονιστικών νόμων, ώστε πάντα να είναι σύμφωνα με τα βασικά άρθρα του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

3. Μηχανισμός ασφαλείας που να προέρχεται από τις ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας για να εκπληρώνει τους μηχανισμούς προστασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.