Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Δυτική κυριαρχία - πολιτισμός game over;Όλα ξεκίνησαν με την επιτυχημένη εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το σταμάτημα της Περσικής αυτοκρατορίας, που είχε ως στόχο την κατάληψη της Ελλάδας και μετέπειτα της Ευρώπης.
Ακολούθησε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ενσωματώνοντας τον Ελληνικό πολιτισμό, τον συνέχισε η Βυζαντινή αυτοκρατορία και η αναγέννηση στην Ευρώπη με το ξαναζωντάνεμα του Ελληνικού πολιτισμού
Δημιουργήθηκαν καινούργιες δυτικές αυτοκρατορίες της Αγγλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας για να φτάσουμε σήμερα στις Η.Π.Α.

Διαβάζοντας την ιστορία και μελετώντας την, βλέπουμε τα ανεβοκατεβάσματα των πολιτισμών και αυτοκρατοριών.
Σήμερα μια καινούργια δύναμη - αυτοκρατορία αναδεικνύεται η οποία για πρώτη φορά διεκδικεί την παγκόσμια κυριαρχία, εκπροσωπεί την κίτρινη φυλή και αυτή είναι η Κίνα. Δεν είναι η μόνη καινούργια δύναμη είναι όμως η σημαντικότερη αυτή την χρονική στιγμή στην ανθρωπότητα.
Η Κίνα διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία την κάνουν αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή των παγκόσμιων εξελίξεων, η ποιότητα αυτών των χαρακτηριστικών την τοποθετούν ως ηγεμόνα των παγκόσμιων δρόμενων.
Ας δούμε μερικά από αυτά.

Είναι ένα έθνος, κράτος αρχαίο με πλούσια ιστορία.

Έχει μια κυβέρνηση. Αυτό την κάνει ευέλικτη στη ανάληψη και υλοποίηση αποφάσεων χωρίς να χρονοτριβούν και να αναλώνονται σε πολιτικές ανώφελες αντιπαραθέσεις.

Εργάζονται με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση συνθηκών ζωής των πολιτών της, την οργάνωση του κράτους και των υποδομών του.

Έχουν αυστηρότατη νομοθεσία, όπου διαφθορείς του κράτους και έμποροι ναρκωτικών αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή.

Αυτήν την στιγμή διαθέτουν τον τρίτο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο μετά τις Η.Π.Α και Ρωσία.

Διαθέτουν την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου αφού κατά την θεωρία του Μαρξ ελέγχουν τα μέσα παραγωγής.

Έφτιαξαν την δική τους Παγκόσμια τράπεζα.
http://www.aiib.org/
http://www.avgi.gr/article/5442372/kosmosurroi-gia-tin-kineziki-pagkosmia-trapeza-

Όταν κάνουν οικονομικές συνεργασίες με τις χώρες του τρίτου κόσμου και ιδιαίτερα της Αφρικής τον δικτάτορα τον κάνουν μάγκα.
Όταν του λένε για να πάρουμε τα ορυχεία χρυσού, διαμαντιού, σιδήρου κλπ της χώρας σου, εκτός ότι θα λάβεις μετρητά σε όποια τράπεζα του εξωτερικού θέλεις, θα σου φτιάξουμε νοσοκομεία, δρόμους, σχολεία στην χώρα σου και θα γίνεις αγαπητός.
Γι αυτό δεν ανοίγει ρουθούνι στην Κίνα με τα Panama papers, χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία λαδώματος με μας. Μόνο που εκεί γίνεται με κρατική εποπτεία.

Η προσέγγιση τους με το έξω κόσμο γνωρίζοντας ότι με το πέρασμα του χρόνου όλα θα γίνουν κινέζικα, αφού είναι και η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, προσπαθούν ειρηνικά να κάνουν συνεργασίες σε όλους του τομείς με όλες τις χώρες του κόσμου, για να δείτε πως βλέπουν παγκόσμια τον κόσμο ο παρακάτω ιστότοπος τα λέει όλα.
http://www.xinhuanet.com/english/world/index.htm

Είναι έτοιμοι για όλα, θέλουν ειρήνη, συνεργασία, αλλά δεν θα επιτρέψουν ποτέ ξανά τα 100 χρόνια ταπείνωσης. Κάτι που ιστορικά δεν το μάθαμε ποτέ, αλλά οι ίδιοι επίσης δεν το ξέχασαν ποτέ!!!!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Century_of_humiliation


Εσείς τι λέτε θα συμβιβαστούμε ή ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος εάν ποτέ υπάρξει ανθρωπότητα θα γίνει με ρόπαλα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει.