Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

DNA το αποτύπωμα του Δημιουργού



Για αιώνες ο άνθρωπος πίστευε μαγεμένος από την ομορφιά της Φύσης, αλλά ταυτόχρονα και φοβούμενος από την οργή της, εξαιτίας των διάφορων φυσικών φαινομένων που εκδηλώνονταν, σε θεούς και θεότητες.
Συμπεριφορά απόλυτα φυσιολογική δεδομένου της αντιληπτικής απλοϊκότητας του, εξαιτίας της ελάχιστης και ελλιπής γνώσης του.

Λάτρεψε την κάθε εκδοχή της Φύσης, από τα βουνά, τις λίμνες, την θάλασσα, τα ζώα, όλα τα στοιχεία της, μέχρι και τις αόρατες και ανεξήγητες δυνάμεις.
Στην εξελικτική του πορεία με όπλο τις πληροφορίες και τις γνώσεις, έκανε όλες τις γνωστικές του υπερβάσεις και κατάφερε να νικήσει πολλούς από τους φυσικούς του φόβους και να εξηγήσει σταδιακά τμήματα του φυσικού του κόσμου.

Το μεγαλύτερο ερώτημα που τον βασάνιζε ανέκαθεν ήταν το μυστήριο της ζωής, του οποίου η εξήγηση ταλαντευόταν μεταξύ θρησκείας και επιστήμης.
Αυτό άλλαξε υπέρ της επιστήμης όταν ο Charles Darwin - Κάρολος Δαρβίνος το 1859 δημοσίευσε το βιβλίο “Σχετικά με την προέλευση των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής”, κάτι που άλλαξε ριζικά τα πιστεύω των ανθρώπων και ιδιαίτερα των επιστημόνων, εφόσον είχαν ανακαλύψει και εξηγήσει και άλλες πτυχές του φυσικού τους κόσμου.

Δέκα χρόνια αργότερα το 1869 ο Ελβετός χημικός Friedrich Miescher, ανακάλυψε αυτό που αποκαλούμε σήμερα DNA (δεσοξυριβονουκλεϊνικό οξύ) και το 1953 οι Francis Crick και James Watson τον διπλό έλικα και τον τρόπο κατασκευής του.
Αυτή η σημαντική ανακάλυψη ήταν το εφαλτήριο για καινούργιες ανακαλύψεις στον χώρο της βιολογίας και ιατρικής, όπου με την βοήθεια των υπολογιστών, το 2011 φτάσανε στην πλήρη καταγραφή του ανθρώπινου γονιδιώματος, το οποίο άνοιξε έναν καινούργιο κύκλο ανακαλύψεων και παρεμβάσεων στον γενετικό κώδικα των ανθρώπων και νέους ορίζοντες στην επιστήμη της γενετικής.

Το 1972, ο ένας από τους δυο επιστήμονες του διπλού έλικα του DNA ο Francis Crick, κάνει την παρουσίαση της προχωρημένης θεωρίας εξέλιξης της ζωής που την περιγράφει:



Κατά την εισαγωγή γίνεται αυτή η τοποθέτηση:

"As an alternative to these nineteenth century mechanisms, we have considered Directed Panspermia, the theory that organisms were deliberately transmitted to the earth by intelligent beings on another planet.
Ως εναλλακτική λύση σε αυτούς τους μηχανισμούς του 19ου αιώνα, θεωρήσαμε την Κατευθυνόμενη Πανσπερμία, τη θεωρία ότι οι οργανισμοί μεταφέρθηκαν σκόπιμα στη γη από ευφυή όντα σε έναν άλλο πλανήτη."

Όταν ένας επιστήμονας αυτού του διαμετρήματος, βραβευμένος και με Νόμπελ διατυπώνει αυτήν την θεωρία υπονοώντας εξωγήινους, ο Francis Crick γνωρίζει σίγουρα κάτι περισσότερο.

Το DNA θα μπορούσε να περιγραφτεί στην γλώσσα των υπολογιστών, ότι είναι ένα πολύ εξελιγμένο λογισμικό, το οποίο έχει την ικανότητα να τροποποιεί το γενετικό υλικό.
Εξελιγμένο λογισμικό τροποποίησης γενετικού υλικού, προϋποθέτει εξελιγμένο κατασκευαστή δημιουργό αυτού του λογισμικού.
Με τα σημερινά δεδομένα της επιστήμης και της τεχνολογία, ο εξελιγμένος κατασκευαστής λογισμικού τροποποίησης γενετικού υλικού, θα είναι, ή ανώτερη μορφή ύπαρξης ή εξωγήινος.

Εάν αναλογιστούμε ότι οι αμοιβάδες που περιέχουν το μεγαλύτερο γονιδίωμα που φτάνει 100 φορές περισσότερου των ανθρώπων, ότι είναι ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών και ότι αυτό που αποκαλούμε εξέλιξη στην ζωή, είναι απλή μετάλλαξη, τότε ξεφεύγει από την κάθε φαντασία μας, η αντίληψη της έννοιας του δημιουργού.

Για μια ακόμη φορά θρησκεία και επιστήμη χάνονται στην καθημερινή απλοϊκή ύπαρξή τους.

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.