Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Κοινωνία και Οικονομία


Η πολυπλοκότητα των κοινωνιών μας εξαιτίας της τεχνολογικής μας εξέλιξης σε συνδυασμό με την κοινωνική μας ανεξέλιξη, έχει κάνει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους να συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα και συγχυσμένα.
Ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό. Το χρήμα εφευρέθηκε για να εξομαλύνει τις σχέσεις συναλλαγής διαφόρων προϊόντων μεταξύ των ανθρώπων, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια στις ζωές των ανθρώπων. Έτσι αντί για να ξοδεύουν ώρες στο να συμφωνήσουν για την ανταλλαγή αυτών των διαφορετικών προϊόντων, συμφώνησαν μια συμβολική τιμή για το καθένα από αυτά ανάλογα με την αξία που τους δίνανε.
Ο σκοπός τους ήτανε να παράγουν περισσότερα αγαθά για να ζουν καλύτερα οι παραγωγοί και οι οικείοι τους.
Στην πάροδο του χρόνου έγινε αντιληπτό ότι όταν διαθέτεις περισσότερα χρήματα που ήταν το μέσο συναλλαγής έχεις περισσότερο πλούτο από ότι να τα παράγεις, γιατί χρειάζεσαι λιγότερη ενέργεια για να τα αποκτήσεις. Έτσι δημιουργήθηκε το εμπόριο.
Από το εμπόριο προήλθε μια άλλη πιο εύκολη σε κέρδος δραστηριότητα οι υπηρεσίες, αφού ο χρόνος και ο κόπος απόκτησης του κέρδους-χρήματος, είναι λιγότερος από την παραγωγή και το εμπόριο των αγαθών.
Αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με την τεχνολογική μας εξέλιξη έφτασε τις πιο προχωρημένες κοινωνίες στο να παρέχουν επί το πλείστον υπηρεσίες, να ασχολούνται με το εμπόριο και την ελάχιστη παραγωγή αγαθών, εφόσον η παραγωγή αγαθών γίνεται στις λιγότερο αναπτυγμένες κοινωνίες που συνήθως τις αποκαλούμε τρίτο κόσμο και στα μεγάλα εργοστάσια που βρίσκονται σε αυτές.
Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα όπου οι ανεπτυγμένες τεχνολογικά κοινωνίες να έχουν περισσότερους καταναλωτές από παραγωγούς, που σημαίνει ότι το χρήμα το διαθέτουν αυτοί που παρέχουν υπηρεσίες και εμπόριο, παρά οι εναπομείναντες ελάχιστοι παραγωγοί.
Οι αναπτυγμένες κοινωνίες έφτασαν και σε ένα άλλο σημείο, επειδή κορέστηκαν οι υπηρεσίες και το εμπόριο, για να διατηρήσουν τις οικονομίες τους δημιούργησαν τη «καθαρή» τάξη των καταναλωτών. Οι «καθαροί» καταναλωτές είναι αυτοί που δεν παράγουν απολύτως τίποτα, απλά καταναλώνουν για να συντηρούν το κράτος και τις κοινωνίες τους.
Αυτή είναι η τάξη  των κρατικών και δημόσιων υπαλλήλων οι οποίοι παρέχουν μόνο υπηρεσίες, των συνταξιούχων και επειδή η οικονομία έχει φτάσει σε κατάσταση κατάρρευσης, των ανέργων και λόγο έλλειψης ανθρώπινου καταναλωτικού δυναμικού, τώρα των μεταναστών και των προσφύγων. Μετανάστες και πρόσφυγες είναι οι κατηγορία των ανθρώπων που τους υποδέχεσαι στις χώρες σου, αφού πρώτα τους έχεις «βοηθήσει» να εγκαταλείψουν τις δικές τους.
Βλέπουμε ότι το μέσο συναλλαγής το χρήμα είναι πλέον ο ρυθμιστής των κοινωνιών φτάνοντας στο απόλυτο παράδοξο σε φύση και λογική, όπου το μέσο συναλλαγής να είναι πιο σημαντικό από το συναλλασσόμενο είδος αλλά και από τον συναλλασσόμενο άνθρωπο, καθώς επίσης και η κατανάλωση να είναι πιο σημαντική από την παραγωγή.
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Τελικά ο άνθρωπος πρέπει να είναι πολύ βλαμμένο ον, (βλαμμένο δηλαδή να έχει υποστεί βλάβη).









Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

H Ελληνο-Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ποτέ δεν πέθανε


Όταν το 1453 η Ελληνο-Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έφτασε στο τέλος της μετά από μια μακροχρόνια πορεία που ξεκίνησε ουσιαστικά με τον θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου το 323 π.Χ και διάρκεσε 1776 χρόνια, κανένας λογικός άνθρωπος με τις γνώσεις που έχουμε πλέον σήμερα δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ένας τεράστιος μηχανισμός πολιτισμού και εξουσίας απλά χάθηκε.

Και όντος έτσι έγινε δεν απλά χάθηκε αλλά αντιθέτως μετουσιώθηκε σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Φυσικά δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η περίφημη αναγέννηση ξεκίνησε μετά το 1453, όπου απελευθερώθηκαν οι διαφυλαγμένες για αιώνες αρχαίες γνώσεις του Ελληνισμού για να μην πέσουν στα χέρια των Μογγόλων, ξεκινώντας έτσι μια καινούργια εποχή για τον Δυτικό πολιτισμό και την ανθρωπότητα.

Όμως το 1453 δεν συνέβη έτσι απλά και τυχαία, είναι ένα αποτέλεσμα χρόνιων προσπαθειών κατάλυσης μιας αυτοκρατορίας που την λιδώρησαν εχθροί και φίλοι.
Μετά την πτώση το 400 μ.Χ της Ρώμης οι γνώσεις, ο πολιτισμός και ο πλούτος μετανάστευσαν εκτός του Βυζαντίου και σε όλες τις άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπου το Γερμανικά φύλα των Γότθων, Φράγκων κλπ εκπολιτίστηκαν, ώστε κάποια στιγμή να διεκδικήσουν την φήμη και το γόητρο της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Έτσι στα μέσα του 9 αιώνα μ.Χ δημιουργείτε από τα Γερμανικά φύλα “η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία” για να ενστερνιστεί την δόξα της Ρώμης με ένα και κύριο στόχο την κατάλυση του Βυζαντίου που τελικά το πέτυχε πρώτα με την Δ σταυροφορία το 1200 μ.Χ όπου λεηλάτησαν τον πλούτο της Πόλης και μετέπειτα με την συμμαχία τους με τους Μογγόλους Οθωμανούς.

O Βολτέρος την αποκάλεσε, ότι ούτε Αγία είναι, ούτε Ρωμαϊκή, αλλά ούτε και αυτοκρατορία.
Το τέλος της ήρθε με τους νικηφόρους πολέμους του Ναπολέοντα το 1806 μ.Χ, όπου μαζί ήρθε και η αρχή του τέλους της Γερμανικής και Οθωμανικής-Μογγολικής Αυτοκρατορίας όπου ολοκληρώθηκε με τους Α και Β παγκόσμιους πολέμους.

Γι αυτό απελευθερώθηκε η Ελλάδα μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς το 1821!

Όμως επειδή η Ελληνο-Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν και είναι ο αναμφισβήτητος κυρίαρχος του Δυτικού πολιτισμού και της ιστορίας, θέλει να επαναφέρει την ειρήνη και ευημερία σε όλη την πρώην επικράτειά της αλλά και να την επεκτείνει έτσι ώστε μια νέα Pax Romana να ανατείλει ώστε να διαρκέσει όχι πλέον μόνο αιώνες αλλά χιλιετίες.
Αυτό δεν θα συμβεί εάν οι αγκυλώσεις και τα πιθανά μελλοντικά εμπόδια δεν εξαλειφθούν μαζί με τις γενεσιουργικές αιτίες τους.
Δυστυχώς όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με ειρηνικά μέσα, όχι γιατί δεν το θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την πρωτόγονη και βίαια φύση μας.







Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.