Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Βιογενετική η νέα κοινωνική επανάσταση


Η ανθρωπότητα στο διάβα της εξέλιξής της πέρασε και περνάει συνεχώς διάφορα στάδια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι οι άνθρωποι να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο και να συνυπάρχουν με όσο δυνατόν κοινά χαρακτηριστικά.
Η κοινή εξωτερική τους εμφάνιση και ο τόπος διαμονής τους συνέδραμαν να αναπτύξουν ένα κοινό εργαλείο επικοινωνίας που το ονομάζουμε γλώσσα.
Η γλώσσα είναι λοιπόν το κοινό γνώρισμα επικοινωνίας που το βλέπουμε σε τόσες περιοχές του πλανήτη μας, όπου την χρησιμοποιούν όπως προαναφέρθηκε οι άνθρωποι με τα κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά στον χώρο διαμονή τους.

Η διαρκής κοινωνική εξέλιξη του ανθρώπου δημιούργησε κάποια στιγμή την έννοια της οικονομίας μια μορφή επικοινωνίας και συναλλαγής των ανθρώπων φέρνοντας την αλληλεπίδραση σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται.
Η Γλώσσα του άρχισε να τροποποιείται με τις προσμίξεις άλλων γλωσσών αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι με τις προσμίξεις τους άρχισαν να αποκτούν διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά και να μετοικούν σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.
Παρά ταύτα, οι άνθρωποι όπου και να πηγαίνανε είχαν την ανάγκη να μένουν, να επικοινωνούν και να συναναστρέφονται με ανθρώπους που είχαν κοινά χαρακτηριστικά, όπως εμφάνιση και γλώσσα. Αυτή η διαδικασία δημιούργησε τα έθνη και αργότερα τα κράτη που είχαν πιο ολοκληρωμένη μορφή, υποδομές, κτήρια, τέχνη κτλ.

Αυτή η συμπεριφορά παρέμεινε για αιώνες έως ότου οι άνθρωποι χάρη στην τεχνολογική τους εξέλιξη άρχισαν να μετακινούνται πιο εύκολα με τα κάρα και τα πλοία, αυτό έφερε περισσότερη αλληλεπίδραση, αλλά και διαμάχες για κυριαρχία και πλούτο.
Την οικονομία την ακολούθησαν μάχες και πόλεμοι έως ότου οι νέοι κυρίαρχοι επέβαλαν την δικιά τους οικονομία μέσω της κυριαρχίας τους.
Ένα άλλο φαινόμενο που εξελίχθηκε είναι η βίαια μεταφορά ανθρώπων σε διάφορες περιοχές του κόσμου με το φαινόμενο της δουλείας, όπου ο άνθρωπος χρησιμοποιήθηκε ως εμπόρευμα.
Οι σκλάβοι αυτοί όταν οι συνθήκες άλλαξαν και δόθηκε η ελευθερία μαζί με το δικαίωμα της επιλογής διαμονής, επέλεξαν να ζήσουν με τους ανθρώπους που είχαν τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά με αυτούς.
Οι άλλοι άνθρωποι που μετανάστευσαν για οικονομικούς λόγους σε ένα νέο περιβάλλον για καλύτερες συνθήκες ζωής και αυτοί επέλεξαν να ζήσουν σε περιοχές με ανθρώπους που είχαν τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά και γλώσσα, όπου χαρακτηρίζονται εθνικές μειονότητες.
Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι πηγαίνουν σε προορισμούς που έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά ομοιογένεια γλώσσας και εμφάνισης.

Τους τελευταίους αιώνες από τον 17 αιώνα και μετά, τα σκλαβοπάζαρα και οι παγκόσμιοι πόλεμοι προξένησαν μεγάλες βίαιες πληθυσμιακές μετακινήσεις. Αυτές οι μετακινήσεις δημιούργησαν ένα καινούργιο πολυφυλετικό και πολυγλωσσικό περιβάλλον, υπήρξαν εντάσεις στις διάφορες χώρες αλλά η οικονομική ανάπτυξη και ευημερία έφερε ειρήνη, ανοχή και ανάπτυξη σε αυτές τις χώρες, έτσι παραμερίστηκαν οι όποιες εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Όταν το λιοντάρι είναι χορτάτο δεν φοβούνται πλέον οι γαζέλες ή όταν το κοπάδι των λύκων χορτάσει δεν ανησυχούν τα ελάφια.

Η εξέλιξη της επιστήμης και ιδιαίτερα της βιογενετικής πλέον δίνει τις πληροφορίες για το ποιος, ποια, από που είναι η γενετική ταυτότητα του καθενός και της καθεμιάς. Υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν και βλέπουν ότι είναι ξένοι και δεν γνωρίζουν την ταυτότητα του προορισμού τους, μιλάνε την ίδια γλώσσα με άλλους ανθρώπους όμως αισθάνονται άβολα γιατί δεν έχουν την ίδια εμφάνιση. Παραδείγματος χάρη εκατομμύρια μαύροι άνθρωποι ζουν στις Η.Π.Α και δεν ξέρουν από ποιο μέρος της Αφρικής προέρχονται παρότι η κοινωνιολογία δίνει μια κατεύθυνση σε αυτό το ερώτημα. Άλλοι πάλι άνθρωποι είχαν πωληθεί οι πρόγονοι τους ως σκλάβοι σε άλλα μέρη του κόσμου και δεν ξέρουν τον αρχικό προορισμού τους.
Έτσι έρχεται για μια ακόμη φορά η τεχνολογία να φέρει την ελευθερία, δικαιοσύνη και ισορροπία στην στρέβλωση που εμείς οι ίδιοι άνθρωποι δημιουργήσαμε.
Με την γενετική επιστήμη και την ανάλυση των απλοομάδων του γενετικού υλικού του D.N.A, οι επιστήμονες γνωρίζουν και ταυτοποιούν τους ανθρώπους ανάλογα με το γενετικό υλικό, σε ποιες ομάδες ανήκουν και από ποιες περιοχές του πλανήτη προέρχονται.
Οι άνθρωποι για πρώτη φορά στην ιστορία μπορούν να γνωρίζουν την προέλευσή τους, θα υπάρξει τέτοια αναζήτηση των ριζών τους σε βαθμό που θα προκληθεί υστερία. Τα οικονομικά κίνητρα για την παράδοση αυτών των πληροφοριών θα είναι τέτοια όπου ιδιωτικές εταιρίες θα θησαυρίσουν με αυτήν την καινούργια τεχνολογία, έως ότου τα κράτη νουθετήσουν τις βιοταυτότητες ως το απόλυτο στοιχείο ταυτοποίησης των πολιτών.

Οι άνθρωποι θα αναζητούν εκτός από τις ρίζες τους πιθανώς και τους συμβατούς προς αυτούς μελλοντικούς συντρόφους τους που έχουν παρόμοια γενετικά χαρακτηριστικά.
Κοινωνικές ομάδες θα συνασπίζονται με τα γενετικά χαρακτηριστικά τους και ένα κίνημα καθαρότητας της φυλής θα ανατείλει στις κοινωνίες με όλες τις ανάλογες παρενέργειες.
Θα δημιουργηθούν νέες εντάσεις και συγκρούσεις μέχρι να επέλθει η κοινωνική ισορροπία διαμέσου πληθυσμιακών μετακινήσεων. Την τεχνολογική εξέλιξη της βιογενετικής με την τακτοποίηση των απλοομάδων θα προσπαθήσουν να την καθυστερήσουν ή και απαγορεύσουν, όμως οι πίεση θα είναι τέτοια, που στο τέλος θα αναγκαστούν να ενδώσουν στην φυσική εξέλιξη και τους νόμους της Φύσης.

Η εξέλιξη της ανθρωπότητας θα πρέπει να υπακούσει στους Φυσικούς νόμους και όχι στους ανθρώπινους, γιατί με τις μέχρι τώρα επιλογές έχει παρακούσει την φύση έχοντας δημιουργήσει πολλές ανισορροπίες.
Η ανθρωπότητα έχει επιλέξει να διαβεί έναν πολύ δύσκολο δρόμο αυτόν της τεχνολογικής εξέλιξης, τα βήματά της θα πρέπει να είναι προσεχτικά και να συμβαδίζουν με την Φύση, εάν υπερβάλει και χαλάσει τις ισορροπίες, όπως έχει ήδη πράξει με τις μέχρι στιγμής επιλογές της, η Φύση θα είναι αμείλικτη και την τιμωρία του την έχει ήδη επιλέξει και δεν είναι άλλη από την ίδια την βιογενετική.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.